Danijela Đurović vratila predlog za smjenu Đukanovića poslanicima: Prvo se mora utvrditi je li Đukanović povrijedio Ustav po posebnom predlogu

5

Predsjednica Skupštine Danijela Đurović vratila je predlog 41 poslanika za pokretanje postupaka za utvrđivanje da li je crnogorski predsjednik Milo Đukanović povrijedio Ustav i za njegovo razrješenje jer, kako je kazala, ta dva postupka moraju biti odvojena.

“Dostavljeni Predlog u naslovu, a kasnije i u obrazloženju sadrži iniciranje postupka koji u svom proceduralnom, ali i suštinskom pravnom značenju ima dvije faze koje podrazumijevaju ali i zahtijevaju odvojene predloge”, navela je Đurović u dopisu.

Kako je kazala, te su faze prepoznatljive i u samom naslovu dostavljenog Predloga, ali su u njemu naznačene kao jedan postupak.

Ustavom Crne Gore i Poslovnikom Skupštine procedura je, kako ističe, jasno precizirana.

Prema riječima Đurović, iz tih propisa nedvosmisleno proizilazi da je u konkretnom slučaju potrebno ispraviti dostavljeni akt i nasloviti ga kao predlog za pokretanje postupka da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav.

“Tek nakon završene procedure po tom predlogu i usvajanja odluke Skupštine da je predsjednik povrijedio Ustav, stiču se uslovi da se predloži dalji nastavak postupka i saglasno ispunjenosti uslova podnese predlog za razrješenje”, rekla je Đurović.

Ona je istakla da je, pošto je dostavljenim aktom objedinjen prijedlog za dva postupka, dostavljeni predlog potrebno ispraviti i uskladiti sa odredbama Poslovnika.

„To znači da akt treba formulisati kao predlog za pokretanje postupka da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav“, pojasnila je Đurović i pozvala ih da ga u tom smislu upodobe.

(Analitika)

5 Comments
  1. Putin komentariše

    Evo Andrija, odgovorila ti je na ona pitanja od sinoc ! 😂😂😂

  2. Bokelj komentariše

    Vazno je da je u Herceg Novom poslala automehanicara da bude direktor Instituta u Igalu. Ova zena je veliki stetocina. Jedino dobro sto je napravila je kanalizacioni kolektor u HN. Za ovaj kolektor nije potrenan detektor trase. Smrdi cijelom duzinom tako da se ne moze promasiti!!!

  3. Bokelj komentariše

    Vazno je da je u Herceg Novom poslala automehanicara da bude direktor Instituta u Igalu. Ova zena je veliki stetocina. Jedino dobro sto je napravila je kanalizacioni kolektor u HN. Za ovaj kolektor nije potrenan detektor trase. Smrdi cijelom duzinom tako da se ne moze promasiti!!!

  4. Srdjan Lonchar komentariše

    I to i jeste najbolji PROCEDURALNI odgovor: Razdvojiti postupak razreshenja Predsednika u 2 sastavna postupka:

    Prvo predloziti zahtev da se na dnevni red Skupstine stavi postupak „UTVRDJIVANJE DA LI PREDSEDNIK KONTINUIRANO KRSHI USTAV TIME, SHTO NASTAVLJA DA TVRDI KAKO NOVA VECINA U SKUPSHTIUNI U STVARNOSTI NIJE VECINA, NEMAJU 41-GLAS, DA BI NA TAJ PRIMITIVAN-BESMISLEN NACHIN SPRECHIO IZBOR MANDATARA“. Naravno aktuelno pitanje ne treba da bude objashnjavajuce-retorichko, vec treba da bude prosto pitanje: „Da li je Predsednik prekrshio Ustav CG time shto nije dao mandat Lekicu da formira novu vladu“.

  5. Srdjan Lonchar komentariše

    Juche ste imali u emisiji „Argumenti“ poslanike Zogovica (Pravnik – DF), Sekulica (Pravnik – DPS), zatim Profesora Prava Vukcevica i advokata Sushica, koji su rasporavljali da li je Predsednik prekrshio Ustav i da li Skupshtina ima pravo da ga razreshi duznosti.

    Karakteristichan je sluchaj Sekulic:

    Juce sam ispricao vic kako sluzbenik muzeja objasnjava posetiocima da je dinosaurus eksponat star 60 miliona i 3 godine (Sluzbenik dodavao svoje godine sluzbe na 60 miliona starost dinosaurusa!). To je templet-shablon koji objashnjava sve BUKVALISTE, kojima treba da dash nekakav slogan-obrazac da sa tim, bez mozga sve i svashta objasnjavaju. Sekulic je takav tipichan Pravnik Hobotnice. On meni lichi na strogog zatvorskog chuvara u zatvoru, gde nisu instalirane kamere.
    .
    .
    .
    Evo kako on „dokazuje“ da Predsednik nije prekrshio Ustav: Predsednik je JEDINI, KOJI IMA LEGITIMITET U CG, jer je direktno izabran od strane naroda. Tu on misli na chinjenicu da su poslanici izabrani kao LISTA. To je BUKVALISTA na delu, kome treba da dash slogan, etiketu da to koristi kao oruzje, da time objashnjava stvari. Tachno je da je narod direktno izabrao Predsednika (da ne ulazimo u njegove izborne kradje, mrtve koji glasaju godinama, kupovanje glasova snimljeno na kamerama po principu 1 radno mesto – 4 porodichna glasa….), ali ga je narod DIREKTNO IZABRAO KAO PROTOKOLARNU FIGURU, koja nema nikakvu IZVRSHNU VLAST.

    Ustav mu nalaze da POSLE KONSULTACIJA SA SVIM PARTIJAMA, PREDLOZI MANDATARA. To mu je Ustav definisao kao poso’ na radnom mestu. On ne moze da pobegne sa radnog mesta i da ne OZVANICHI NOVOG MANDATARA, KOJI JE SAKUPIO 41 POTPIS. To bi znachilo da ne radi svoj posao i da treba dovesti VD Predsednika da vrshi tu funkciju za kratko, dok se ne izabere novi Predsednik.

    41 glas vecina ili postoji ili ne postoji. Predsednikova uloga je tu samo da tu KONSTATUJE STANJE, ima li ili nema 41 glas vecine. Kad je cela CG videla da postoji 41 glas vecina tu vishe za Mila – nema vrdanja, stigao je na kraj puta. Sta je tu uloga US? Samo da utvrdi da li postoji 41 glas vecina, shto je bila jedina osnova da Milo nije predao i dalje odbija da preda mandat Lekicu. To je TRIVIJALNA-SAMO OBJASHNJIVA STVAR, za koju nije potreban U.S. da presudjuje. Recimo da je Milo rekao da je danas Sreda, kad svi znaju da je Subota i da na osnovu te greske nece da da mandat Lekicu i da potom trazi da US (jer zna da sud ne postoji) zaseda da utvrdi da li je danas Subota ili Sreda!

    Neka druga budala je savetovala Mila da tu on moze da zakochi proces (izazove haos, kupi vreme u vreme kad hapse njegove najblize saradnike..) NA BAZI SUBJEKTIVNOG UTISKA DA MU SE CHINI DA LEKIC NEMA 41 GLAS!!!
    Trenutno su na redu lokalni izbori (Podgorica, Danilovgrad, Kolashin, Zabljak…). Za svo to vreme, Milo ce da se preznojava, bezi, eskivira, krije se od novinara…. Treba narodu-Skupstini da odgovara – ZASHTO I DALJE IMA UTISAK DA LEKIC NEMA 41-GLAS VECINU IZA SEBE, KAO MANDATARA? Time se DPS prikazuje kao SLUGERANTSKA PARTIJA STAROG PARTOKRATSKOG SISTEMA, gde Diktator pobedjuje 100 godina protiv „nesposobnih gradjana/nesposobne opozicije“.

    Dakle ovo je najgori momenat da se DPS pokazuje kao slugerantska struktura, podredjena glupom kao top Diktatoru.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.