Minimalne pobjede Betisa i Real Sosijedada

0

Betis je savladao Đironu, a Real Sosijedad ekipu Espanjola u šestom kolu španske Primere. Oba meča su završena rezultatom 2:1.

Najzaslužniji za peti trijumf u ovoj sezoni sjanog Betisa bio je Borha Iglesijas. Iskusni napadač je postigao oba gola za svoju ekipu.

Prvo je u 15. minutu izjednačio rezultat na 1:1, a pogodak za trijumf svoje ekipe dao je u 71. minutu. Bio je to njegov šesti gol u isto toliko mečeva u španskoj elitnoj ligi. Vođstvo Đironi u sedmom minutu donio je Martinez.

U duelu između Reala Sosijedada i Espanjola sve je riješeno u prvom poluvremenu. Serlot je doveo Baskijce u vođstvo u 17. minut, a samo dva minuta kasnije izjednačio je Ekspozito. Konačan rezultat u 29. minutu postavio je Mendez.

EMERI POGODIO SA IZMJENOM, REMI VILJAREALA I SEVILJE

Viljareal i Sevilja su remizirali 1:1 (0:1), a više razloga da žale sigurno ima ekipa iz Andaluzije – izabranici Đulena Lopetegija imali su vođstvo od osmog minuta susreta.

Poslije ove podjele bodova Viljareal je šesti sa 11 poena iz šest kola, dok je Sevilja sakupila tek pet.

Sevilja je povela već u osmom minutu preko Olivera Toresa, a asistirao mu je osvajač pet trofeja u Ligi šampiona – Isko.

Unai Emeri, glavni trener „žute podmornice“ bio je izuzetno nezadovoljan viđenim poslije pola časa fudbala i odlučio se za izmjenu – umjesto Đovanija Lo Selsa u igru je ušao Aleks Baena u 31. minutu i deset minuta potom dobio žuti karton zbog prigovora.

Međutim, u 51. minutu Emerijeva izmjena ispostavila se kao sjajna odluka – upravo je Baena bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i jedan odbitak pretvorio u izjednačenje (1:1). Ispostavilo se da je to bio i konačan ishod utakmice.

U sledećoj rundi na „Ramon Sančez Pishuanu“ Sevilja igra protiv Atletiko Madrida, dok će Viljareal gostovati Kadizu.

HETAFE OSAM GODINA NE ZNA ZA PORAZ PROTIV OSASUNE

Hetafe je i poslije osam godina ostao neporažen u susretu sa Osasunom. Iako je domaćin u Pamploni bio favorit, poslije sjajnih partija u prvih pet kola, sva tri boda sa „El Sadara“ odnijeli su gosti.

Klub iz madridskog predgrađa je trijumfovao rezultatom 2:0, a strijelci su bili Huan Antonio Iglesijas u 30. i Urugvajac Pedro Gaston Sosa u 76. minutu.

Gostima je posao bio znatno olakšan od 43. minuta, kada je domaćin ostao bez isključenog Argentinca Čimija Avilje. Susret je obilovao nervozom, prednjačili su u tome fudbaleri Osasune, pa je glavni sudija pokazao čak 11 žutih i dva crvena kartona. U drugom minutu sudijske nadoknade i gosti su ostali bez isključenog Luisa Milje.

Osasuna je poslije poraza ostala na petoj poziciji, a Hetafe je skočio na 14. mjesto sa sedam bodova.

Rezultati: nedjelja: Osasuna – Hetafe 0:2 (0:1) /Iglesijas 30, Alvarez 76/, Viljareal – Sevilja 1:1 (0:1) /Baena 51 – Tores 8/, Betis – Đirona 2:1 (1:1) /Iglesijas 15p, 71 – Martines 7/, Sosijedad – Espanjol 2:1 (2:1) /Serlot 17, Mendes 29 – Ekspozito 19/; 21: Atletiko – Real, subota: Majorka – Almerija 1:0 (1:0) /Mafeo 25/, Barselona – Elče 3:0 (2:0) /Levandovski 34,48, Depaj 41/, Valensija – Selta 3:0 (1:0) /Kastiljeho 37, Markos Andre 82, Almeida 90+3/, Bilbao – Valjekano 3:2 (3:1) /I. Vilijams 14, Sanset 28, N.Vilijams 33 – Treho 5, Falkao 80/; petak: Valjadolid – Kadiz 0:1 (0:0) /Negredo 90+2/.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.