Mafija dobila državu: Od Mašana Buškovića do Miga Stijepovića!

0

Najnovija afera „Koverta“, čiji je glavni akter Slavoljub Migo Stijepović, visoki funkcioner DPS-a iz Zete, kruna je svega onoga što je Crnu Goru zadesilo od kad je postala nezavisna, tačnije od 2006. godine. Sve ovo što se ovih dana dešava, samo je kulminacija svih onih afera i prljavih stvari koje je DPS patentirao za sve ove decenije vladavine, a zbog kojih gotovo niko nije odgovarao. I nekako, ako ima pravde, upravo afera „Koverta“ treba da stavi tačku na prljavštine, koje su, gle čuda, da se podsjetimo, upravo i krenule iz Zete. U jednoj rečenici, mogli bi veoma lako opisati nezavisnu Crnu Goru. Od afere „Mašan“ do afere „Koverta“ ili afera Migo Stijepović. Upravo te dvije afere najbolje odslikavaju ovu državnu, „nezavisnu“, pod vladavinom DPS-a i nihovih tajkuna.

Pred sam referendum 2006 godine, javnost je upoznata sa aferom Mašan Bušković i pokušaja njegovog podmitivanja. Umjesto koverte, Mašanu je ponuđeno da mu se otplati dug za struju, samo da ne glasa zajedničku državu. Bilo je tu, sjetićemo se obećanja, kako će, kad Crna Gora postane nezavisna, i fudbalski klub Zeta, igrati Ligu šampiona. Niti je Mašanu plaćen dug za struju, a još manje je Zeta igrala Ligu šampiona. I tada nas je DPS ubjeđivao (osnovano se sumnja da je i tada iza te afere stajao lično Migo Stijepović) da ne treba da vjerujemo svojim očima, da je sve to propaganda centara koji žele da Crna Gora postane nezavisna. I tada, kao i danas, po istoj matrici, traje hajka na onoga koji je snimio DPS lopovluk, a ne na one koji su uhvaćeni u prevari.

Upravo je afera Mašan kamen temeljac ove i ovakve nezavisne Crne Gore, a kad je građena na toj osnovi, ne čudi sve ovo u šta se Crna Gora pretvorila. Ti isti međunarodni centri, na koje nas neke nezrele političke grupacije upućuju da nam navodno pomognu, dozvolile su da se desi afera Mašan i da ona ne bude oštro sankcionisana. Upravo je međunarodni faktor odigrao ključnu ulogu da prođe afera Mašan i da Crna Gora danas bude privatni provizorijum jedne porodice. Otrcane floskule pojedinih političara koji danas zovu u pomoć tu i takvu međunarodnu svitu, samo je vrijeđanje zdravog razuma svakog građanina Crne Gore.

Kad je prošla afera Mašan, onda su mogle proći i sve druge afere poput „Snimka“, afere Luksemburg i mnogih drugih, zaključno sa aferom „Koverta“. Tako smo za samo nešto više od jedne decenije, došli u situaciju, da građani padnu u drugi plan, a da novac treba trpati samo u privatne džepove ionako prejedenih funkcionera DPS-a. Jer, u cventru javnosti je prije 13 godina bio običan građanin, danas je to visoki funkcioner DPS-a. Za nešto više od jedne decenije satrli su građane, DPS ih je zgazila, a na površinu su ostali samo njihovi funkcioneri. Prije 13 godina, jednom Mašanu je nuđeno da mu plate račun za struju, a danas nikoga iz DPS-a nije briga za narod, a Migo Stijepović trpa desetine hiljada evra narodnog novca u džep svog sakoa. I vjerujte, skloniji smo mišljenju da onaj novac koji je Migo trpao u džep nikada nije završio kod građana, čak ni za kupovinu glasova, već ga je on zadržao za sebe. To je slika današnje Crne Gore, funkcioneri DPS-a počinju da kradu jedni od drugih. I kad ga uhvate u prevari, kao Miga Stijepovića, on kaže da treba da je sramota onoga koji ga je snimao. Znači, kriv je onaj koji je lopova uhvatio u krađi, a ne onaj koji krade. Slika i prilika današnje Crne Gore.

I na kraju, da smo kao društvo pritisli vlast zbog Mašana, nikad nam se ne bi desio Migo Stiješpović, koji bi već 13 godina bio prošlost i danas za njega ni familija ne bi znala! Ovako, bojimo se da će vlast zataškati i ovu aferu, pričom o partizanima i četnicima, napadima GRU-a, CIA i BIA, na nezavisnu Crnu Goru, i ko zna kojim još glupostima, a njeni funkcioneri će i dalje sa jednom rukom na srcu, a drugom u prepunom džepu opljačkanih para, uzvikivati: Da je vječna!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.