Pravda za Ivana Vukovića: Ostanite u mraku, da nama svima svane!

0

piše: Dražen Živković

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković odlučio je da svake večeri gasi svijetla na zdanju opštine Podgorica, u danima kada se slavi Velika skupština srpskog naroda – Podgorička skupština, koja je rezultirala ujedinjenjem sa Srbijom. Na taj način, Vuković i klika koja se sjetila tog “genijalnog” izuma, učinila je uslugu svima nama koji slavimo ovaj, najvažniji datum, naše slavne istorije. Tako će svake večeri, kao i prije jednog vijeka, manjina biti u mraku, a većina će slaviti svjetlost. Omogućili su nam Ivan i družina, hvala im na tome, da svojim potomcima, svake večeri, pokažemo prstom na zgradu opštine Podgorica i kažemo im kakvi ne smiju da budu. Da im pokažemo ko veliča mrak, a ko se svjetlosti ne boji. I da su samo izabrali da budu u mraku, a da je naša budućnost svijetla.

I tako su Ivan i družina odlučili da sami sebe smjeste tamo gdje im je mjesto. I apelujemo koliko je sjutra, da ovaj “svijetli” primjer slijede i oni koji rukovode zgradom Predsjednika, Vlade i Skupštine Crne Gore. I neka svi oni, kao i oni na svim zgradama ministarstava pogase svijetla narednih večeri. Jer tako će cijela Crna Gora vidjeti koliko ih je malo, a koliko mnogo štete proizvode. I nema bolje reklame za nas koji slavimo vijek ujedinjenja, od ove antireklame Ivana i njegove družine.

Kao i prije 100 godina, tako i danas, manjina, želi da se za nju čuje. Prije jednog vijeka, potpomognuti stranim službama, inicijatori Božićne pobune, njih nekoliko hiljada, napadali su regularnu vojsku i novostvorenu državu, pucali i šenlučili. To se u civilizovanim državama zove državni udar. Gle čuda, i oni kao i ovi danas, to su radili pod okriljem mraka. Danas Ivan i njegova malobrojna družina djeluju iz mraka, a tada su neki drugi, koje ovi današnji politički sleduju, takođe propagirali djelovanje iz mraka.

I ne treba se više osvrćati ni na jedne ni na druge. Oni su dobrovoljno izabrali mrak i time pokazali da se stide samih sebe i ne treba ih kritikovati zbog toga. Naprotiv. Treba ih podržati. Glasno i jasno, možda čak i peticijom. Da svijetla na zgradi opštine Podgorica i ostalim zdanjima koja reprezentuje ovaj mračni režim ostanu pogašena dok je god ova garnutura na vlasti.
Je suis mrak!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.