Ostali kratkih rukava: Ekipa iz Granda izgubila bitku za ANB!

0

Agencija za nacionalnu bezbjednost neće dobiti novog šefa, a sadašnji direktor Dejan Peruničić će na toj poziciji ostati do kraja mandata, potvrđeno je Borbi. Tako su pale u vodu sve medijske spekulacije kako će ekipa iz Granda preuzeti rukovođenje ANB-om, kao odgovor na to što je na čelo policije došao Veselin Veljović. Kako saznajemo, Peruničić uživa puno povjerenje predsjednika DPS-a i Crne Gore Mila Đukanovića.
“Nakon izbora direktora policije krenulo je medijsko spinovanje javnosti preko medija bliskih ekipi iz Granda kako će njima pripasti mjesto direktora policije kao i neka važna mjesta u policiji. Sve to je imalo za cilj da podigne njihov rejting i snagu koju imaju kada je u pitanju kadriranje unutar službe. Jasno je da od toga nema ništa jer Peruničić uživa povjerenje Mila Đukanovića i važi za jednog od njegovih provjerenih ljudi, a nakon promjena u policiji, prvi čovjek Crne Gore je procijenio da nema potrebe za rokadama u tajnoj policiji, za sada, kazao je naš sagovornik iz DPS-a.
Kako je Borba ranije pisala Peruničić je bio spreman da sam ode sa te funkcije, nakon eskalcije sukoba u ratu dva kotorska klana, ali mu Đukanović nije dozvolio da se povuče.
Peruničić je kadar lidera DPS-a Mila Đukanovića, za čijeg mandata kao premijera je i postavljen na tu funkciju. Peruničić je na čelu ANB-a od marta 2015. godine, a na toj poziciji je zamijenio Bora Vučinića koji je smijenjen.
Peruničić je 1998. godine bio prvi čovjek u ANB-u za nadzor, tehniku i prisluškivanje. On je nakratko bio postavljen za šefa podgoričkog ANB-a, a pokrivao je mjesto šefa operative.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.