Po uzoru na Republiku Srpsku: Sve srpske snage u Crnoj Gori da se ujedine i pošalju jasnu poruku zapadnim slugama da neće dozvoliti stigmatizaciju Srba!

21

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko je svojom ultimativnom poslednjom odlukom Srbima u Republici Srpskoj donio više koristi nego štete.

Iako mu to nije bila krajnja namjera, on je uspio da uradi ono što niko drugi nije bio u mogućnosti proteklih godina-a to je da okupi sve političke subjekte u Republici Srpskoj za istim stolom.

Tako su politički predstavnici Srba, bar na trenutak zaboravili na političke razlike i ostavili iza sebe žestoku političku borbu koja je trajala prethodnih godina, zarad opšteg cilja-odbrane srpkih nacionalnih interesa koje je direktno ugrozila Inckova besprizorna odluka kojom je zabranio poricanje i relativizaciju tzv. genocida u Srebrenici i veličanje ratnih zločinaca u BiH.

Srpski političari su ostavili po strani političke razlike i iz Banjaluke poslali jasan i jedinstven odgovor na Inckov ultimatum. Neće proći!

Po istom principu, u cilju zaštite srpskih nacionalnih interesa, sve srpske političke snage u Crnoj Gori trebalo bi da se ujedine i pošalju jasnu poruku svima onima koji su ih, usvajanjem Rezolucije u Srebrenici ponizili i žigosali. Upravo je crnogorska Rezolucija o Srebrenici i sva polemika nastala nakon njenog usvajanja motivisala austrijskog diplomatu da u poslednjim danima svog bezuspješnog mandata pokuša da „ukroti“ Srbe u Republici Srspkoj. Kako mu to nije polazilo za rukom ni prethodnih godina, iluzorno je bilo očekivati da će i ovaj  njegov poslednji manevar uroditi plodom.

Došlo je vrijeme da se i u Crnoj Gori politički jasno artikulišu interesi i zahtjevi srpskog naroda. Dosta su dio Srba u Crnoj Gori predstavljali oni koju su sada otkrili svoje pravo lice i svrhu postojanja, vrijeme je da srpski narod ujedinjen pošalje poruku crnogorskim vlastima šta su njihovi nacionalni interesi i zahtijevaju za sebe prava koja im po Ustavu pripadaju.

Vrijeme je da se odvoji žito od kukolja, jer ne mogu se zaštitnicima srpakog naroda u Crnoj Gori nazivati oni koji i nakon formalnog pada DPS-a sa vlasti sprovode antisrpsku politiku u Crnoj Gori. Nova vlast za osam mjeseci, osim izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti, nije donijela niti jednu odluku koja korespondira sa srpskim nacionalnim interesima i tako okončala otvorenu diskriminaciju Srba u Crnoj Gori koju je sprovodio DPS.

Da stvar bude još paradoksalnija, upravo je Vladimir Leposavić, čovjek koji je bio zadužen za izmjenu gore pomenutog Zakona, platio cijenu zbog pokušaja da zaštiti  dostojanstvo i integritet srpskog naroda.

Srbima u Crnoj Gori nije ostavljen izbor, moraju se integrisati u jednu političku cjelinu koja će služiti zadovoljenju njihovih vitalnih nacionalnih interesa. Jedino tako će odoljeti pokušajima asimilacije i kulturocida koji trenutno zajednički sprovode nad njima DPS sa svojim satelitima, Demokrate i premijer Zdravko Krivokapić sa pojedinim ministrima koje je posudio iz DPS-a.

Ukoliko se budu oslanjali na bivše Srbe, a sada zaklete Crnogorce, koji svakog dana svoje crnogorstvo dokazuju besomučnim napadima na zvanični Beograd u sadejstvu sa Milom Đukanovićem, a po nalogu zapadnih centara moći, doživjeće njihovu konvertitsku sudbinu.

Zato zajednički odgovor Srba iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske na sve beskrupuloznije i anticivilizacijske napade u regionu mora biti jedinstven i nedvosmislen. Nisu naši mudri preci uzalud „skovali“  krilaticu koja je urezana u svim nacionalnim simbolima srpskog naroda- „Samo Sloga Srbina Spasava!

 

 

 

21 Comments
  1. Uskok komentariše

    Dobra ideja napraviti srpsku listu u kojubi pored političkih stranaka ušli i viđeniji srpski intelektualci i prva poruka treba da bude poslata međunarodno zajednici da srpski narod ne prihvata kolonijalni status to nijesu dozvoljavali ni naši preci mora srpski narod pokazati daje dostojan naslednik svojih predaka.dase jednom za sva vremena prestane sa poltronskim odnosom prema zapadnom estalbismentu.

    1. alan ford komentariše

      Samo odstraniti dualne Srbe koji su po potrebi Srbi a kad im zatreba oni su Crnogorci.

    2. El patron komentariše

      Ipak je u Srebrenici bio genocid i republika srbska je genocidna tvorevina.
      Morate to prihvatiti crbalji….

  2. Peđa komentariše

    Dobra ideja. Ipak ko će predvoditi te Srbe? Vječni gubitnici sa svih izbora, Srbi u građanskim partijama koji ni sami nisu dovoljno Srbi ili neko novi? Prvo treba vidjeti koja bi grupa ljudi povela Srbe ka svesrpskim integracijama. Onaj koji je spreman na ujedinjenje sa Srpskom i Srbijom, nije istrošen već svež, mlad i sposoban, neka takav povede Srbe.

    1. alan ford komentariše

      Sigurno ne prestavnici LBGT zajednice Crne gore kao Aleksa Becic.A ko je to medju vama Crvenim Hrvatima mogao da pobjedjuje kad ste sve radili i radite na prevaru i kradjom?

    2. furundžijska obmana komentariše

      Nećete vi botovi podmukli birat srpske vođe u crnu goru.

    3. Kontra Revolucija komentariše

      Pedja,
      Ako si Srbin i ti si gubitnik, verovatno što im nisi davao podršku pri glasanju nego uvek birao DPS, nebi li tako došao do kojih privilegija !.
      Niko ne moze pobjediti ko nema podršku, absolutnu podršku !.
      Ne trazi nove vodje nego zašilji olovku i tamo gde treba, i da ti ruka ne drhti !!!.

  3. Zdravko, i ovaj maljeckZecanin komentariše

    Stvoriti jedinstvenu Srpsku stranku, onda cemo jasno znati, koje vjera, a ko nevjera.

  4. narod komentariše

    Ksili, od kad ti je Medoša Nebojević Srbin. PA on je yacukao Srbe kao nitko. Bež njega ne bi bilo ustava antisrpskog i jezika antisrpskog. A njegova izjava iz 2001 da prezire Amfilohija i SPC je tek ludilo. Shvatite da Medoša nije Srbin, a još manje su to Mandara i Pipun.

  5. alan ford komentariše

    Drugosrbijanac, vi autosovinisti sto se tice Srbije mozete jos samo da blejite.

  6. Uskok komentariše

    Biće biće srpske liste.

  7. Kozmo komentariše

    Tako je, da se ujedine svi Srbi, pravi Srbi, ali to je moguće samo ako se utišaju sujete. Ako budu birani po pripadnosti strankama a ignorisani oni koji nisu u nijednoj, nigdje nećemo stići. Zato UJEDINJENJE duhovno i kulturološko – nek se pokaže širina i bićemo jedinstveni za civilizacijsku bitku koja slijedi.

  8. Ksilofon komentariše

    Moža, ali neko drugi osim tri idiota, Manda, Medo i Milan da vodi Srbe. Leposavić je tri puta pametniji od njih trojice, a tek pricnipijelniji.

    1. Vladan komentariše

      CG da se ugleda na sumsku. Ne precerijte.

  9. mocni rendzer komentariše

    Samo brisite komentare.glupi portal ,glupa priča.alo novine za par stotina koritara Zvalavih. Psolace vam tata Zvalavi i Velja Nevolja nekog okupacionog predtavnika spram vase pameti

    1. Yoshua komentariše

      Moćni rendžeru ili ti Autrijatu, konvertitu lojavi, usta ti se poseremo svi mi Srbi sa ovoga portala i svi ostali zajedno!
      Jebaće vas žvalavi i lideri DF-a sve na gomilu govnari!

      1. mocni rendzer komentariše

        Ih sila jebača hahah. 1000 zaostalih ,ometenih četnika. To sve mogu da popišam u jednom mlazu hahha

  10. Cellamare Giuseppe komentariše

    Najbolje da se objedine na čelu sa Rajom Mandićem.

  11. E viva komentariše

    Samo se vratite iz CG u svoje zemlje odakle ste podvili rep i pobjegli

  12. Kontra Revolucija komentariše

    E viva , onda ti pravac Italija kod svog djeda, ako ga nadješ !.
    Al mozda si mali balija onda odmah za Tursku da traziš svoje, nekog Srbskog Janicara koji se „druzio“ sa tvojom cukunbabom !.

  13. Ivi komentariše

    Da, odmah.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.