DPS Pljevlja tvrdi: Proslavom Dana državnosti Srbije, lokalna vlast negira crnogorsku nezavisnost

0

Najava da će Opština Pljevlja 14. februara organizovati Svečanu akademiju povodom Dana državnosti i Dana ustavnosti Republike Srbije, još jedan je u nizu bestidnih pokušaja negiranja crnogorske nezavisnosti i udar na temelj njene državnosti, saopštili su iz DPS Pljevlja.

U svom manipulativnom maniru, DPS je plasirao neistinu o sukobima na prostoru Jugoslavije.

„Proslavom 220 godina Prvog srpskog ustanka i 189 godina od proglašenja Sretenjskog ustava, predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš, izvođenjem radova pogubnih agendi koje su dovodile do sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, još jednom grubo produbljuje podjele i stvaranje sve veće distance među građanima našeg grada“, naveli su iz DPS-a.

I u nastavku saopštenja pljevaljskik DPS je nastavio sa manipulacijama.

„Podsjetimo da je 28. seprembra prošle godine većina u lokalnom parlamentu usvojila odluku o promjeni Statuta opštine te time omogućila promjenu Dana opštine umjesto dotadašnjeg 20. novembra, dana oslobođenja grada od fašizma, za Dan opštine odredila crkveni praznik 27. oktobar dan Svete Petke“, kazali su iz DPS-a, izostavljajući činjenice da su 27. oktobra Pljevlja oslobođena od turskog ropsta, a na isti datukm oslobođena i u Prvom svjetskom ratu.

Za DPS to, očigledno, nema nikakvu vrijednost.

„Sada, proslavom inostranih praznika lokalna vlast politikom agresivnog velikosrpskog nacionalizma samo nastavlja dalju klerikalizaciju pljevaljske sredine i crnogorskog društva, na šta koalicioni partneri, zarobljeni trulim kompromisima, sramno ćute“, poručili iz DPS-a, zaboravljajući da su njihovi simpatizeri ispisivali grafite mržnje prema manjinskim narodima po Pljevljima, kako bi za to optužili izmišljene „velikosrpske nacionaliste“

„Na najslikovitiji način nam se šalje poruka da čelni ljudi Opštine Pljevlja na čelu sa Dariom Vranešom, kao partija kojoj pripada, koja je ujedno glavni konstituent vlasti i na lokalnom niovu u Pljevljima, ali i na državnom, ne poštuje niti drži do pravnog poretka i Ustava Crne Gore, a samim tim ni do nezavisnosti i suverenosti naše države“, zaključili su iz pljevljskog DPS-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.