50.000 Vojnika krenulo u ofanzivu: Rusi jurišaju ka novom cilju nakon osvajanja Avdejevke

0

RUSKA zastava podignuta je u više djelova Avdejevke na istoku Donjecka, nekoliko sati nakon što su se ukrajinske snage povukle iz ruševina grada koji su branili deceniju.

Ukrajinska vojska je takođe pod pritiskom na nekoliko drugih tačaka duž linije fronta koji se proteže oko 1.000 kilometara od granice sa Rusijom na sjeveru do Crnog mora.

Najbolje ukrajinske jedinice su iscrpljene posle dvije godine borbi, smijenjen je glavnokomandujući Valerij Zalužni, a trupe su nedovoljno naoružane i ranjive na nemilosrdne vazdušne napade. Dok je cilj predsednika Vladimira Zelenskog i oružanih snaga da povrate teritoriju, Ukrajinci se sada bore da spriječe Ruse da zauzmu još teritorija.

U oktobru su Rusi krenuli u odlučujući pohod na zauzimanje Avdejevke. Ali oni su takođe pokrenuli velike napade u blizini Bahmuta i Marinke (takođe u Donjecku) i prema Kupjansku na severu. Na južnom frontu, u Zaporožju, ruski i ukrajinski izvori govore o velikom ruskom nagomilavanju u oblasti gde su Ukrajinci prošlog leta pokušali da pokrenu kontraofanzivu. Prema nekim analitičarima, okupljene su snage od 50.000 ljudi, prenosi.

(Novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.