Lebron: Ne bih volio da budem među glavnim igračima na Igrama u Parizu

0

Lebron Džejms (39), prva zvijezda moderne košarke, nagovijestio je da neće imati ulogu lidera u napadu u američkoj selekciji, ove godine na Olimpijskim igrama u Parizu.

Superstar i najstariji igrač NBA lige izvjesno će nastupiti na olimpijskom spektaklu, koji će izvjesno biti posljednji u njegovoj karijeri.

– Vidjeću kako ću se osjećati na kraju sezone, ali ne mislim da bi sam nastup bio preveliki napor za mene. S obzirom na to koji igrači mogu da popune naš olimpijski sastav, ne bih morao mnogo toga da radim, malo da skačem, dodajem, blokiram… Svakako ne bih ni volio da sada budem među glavnim igračima – rekao je Džejms.

Poručio je i da ne zna koliko mu je NBA sezona ostalo u karijeri, ali da se ,,povlačenje svakako bliži“. Takođe, rekao je da nije odlučio ni da li će organizovati svojevrsnu ,,oproštajnu turneju“ – ili samo objaviti povlačenje sa terena.

Istakao je i da je srećan u Los Anđeles Lejkersima, timu koji je donio titulu 2020. godine. Ove sezone bilježi vrhunskih 24,8 poena, 7,8 asistencija i 7,2 skokova po meču u najjačem košarkaškom takmičenju svijeta. Sa timovima je osvajao NBA titule četiri puta, a takođe četiri puta dobijao nagradu za najboljeg igrača (MVP) lige.

Olimpijske titule Lebron je osvajao u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine, a u Atini 2004. američka selekcija sa njim u timu bila je treća.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.