Vučić početkom maja u posjeti Republici Srpskoj

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće početkom maja u posjeti Republici Srpskoj, koja će označiti novi talas podrške Srpskoj i nove razvojne projekte za sve njene opštine, najavio je danas generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković.

On je u izjavi novinarima u Kozarskoj Dubici naglasio da rukovodstva Srpske i Srbije rade u interesu zajedničke budućnosti i za dobrobit građana koji žive u Srbiji i u Republici Srkoj.

On je podsjetio na zajednički projekat izgradnje Memorijalnog centra u Donjoj Gradini, na području opštine Kozarska Dubica.

Selaković je izrazio uvjerenje da će po načinu na koji bude koncipiran, izveden i postavljen taj memorijalni centar biti jedinstven u ovom delu Evrope i upravo ono što zaslužuju jasenovačke žrtve nacističkog genocida nad srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu.

– To treba da postane mjesto hodočašća i dolaska Srba iz čitavog svijeta i svjedočanstvo stradanja koje više nikada ne smije da se ponovi kao što se dogodio nama – rekao je Selaković.

On je dodao da će to biti dobar primjer hodočasničkog turizma i prilike da ljudi dođu u Potkozarje, Kozarsku Dubicu, Donju Gradinu, Kozaru i upoznaju taj dio Republike Srpske.

– Taj dio je po mnogo čemu jedan od najljepših djelova Republike Srpske i zaslužuje mnogo veću pažnju i mnogo bolju infrastrukturu koja će omogućiti razvoj – rekao je Selaković.

On je ocijenio da se Republika Srpska u ovom trenutku nalazi u velikom iskušenju, koji je pogodio čitav region, a to je značajan odliv stanovništva u zapadne zemlje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.