Čović nastavlja sa optužbama: Vođa Bemaksa finansira klub u Srbiji i gradi po Beogradu, a pljuje i napada igrače Zvezde

0

Predsjednik Upravnog odbora košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović pričao je večara u emisiji “Pravac” o finalu ABA lige između kluba sa Malog Kalemegdana i podgoričke Budućnosti.

Napomenuo je da su Crnogorci još prošle godine napali igrače crveno-belih i da je tada sve počelo, a kulminiralo je incidentima u Morači tokom treće utakmice finala i pred peti meč u Beogradu.

– Prošle godine su dobili prvu utakmicu, izgubili drugu u Beogradu. Mi smo tad u Podgorici od aerodroma do hotela voženi sat vremena. Kad smo stigli u hotel, naši igrači su otišli na večeru i bili su napadnuti. Bilo je prozivanja Alena Omića koji je posle toga otišao u Budućnost da igra. Prešli smo preko toga. Ustaljen vatromet noću, topovski udari, pokušaj buđenja ekipe i pritisak u hotelu raznih likova koji vas mrko gledaju, ništa drugo ne rade. A onda dođu i kažu da je u Podgorici prošle godine sve bilo u redu. Da li je u redu da se skandira: Alene Turčine, pa onda onaj drugi dio. Pa onda: ti si Zvezdin četnik, Alene. Bacali su svinjske nogice. Ove godine su rušili zaštitnu ogradu i tako dalje – rekao je Čović u emisiji Pravac na Pink Info 3 kanalu.

On je napomenuo da su vinovnici nereda u Podgorici i prošle i ove godini bili isti ljudi Zoran Lazović i Duško Golubović.

– Njima se pridružio i Aleksandar Mijailović koji je napao (Branka) Lazića kapitena i Filipa Sunturlića, direktora kluba. Inače, on je u Mega Bemaksu glavni finansijer. Raspitajte se šta se to gradi po Beogradu i ko od njih gradi. To su neke stvari koje su dodatno iritirale javnost u Beogradu, koja je već iziritirana prošlogodišnjim finalom”, kazao je on.

Čović je napomenuo da je i u Beogradu bilo skandiranja kojima nije mjesto na tribinama Pionira, ali da je gore bilo u Podgorici.

– Čović i ja nismo naivni ljudi. Neko se sistematično pobrinuo za nas od kada smo došli do kada smo otišli iz Podgorice – rekao je Saša Vlaisavljević, član uprave Zvezde.

On tvrdi da je i Branislav Baćović, koji je bio u delegaciji, dobio udarac u bubreg.

– Bili smo u potkovici. Pola metra od mene ispred su bili njihovi huligani koji su nas pljuvali četrdeset minuta – dodao je Vlaisavljević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.