Skandal: Mujović umjesto da je u zatvoru, otišao na liječenje u inostranstvo!

0

Kontroverzni biznismen Veselin Mujović umjesto da je u Spužu na izdržavanju zatvorske kazne, on se nalazi u inostranstvu, saznaje Borba. On je trebao krajem avgusta da ide na izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od godinu dana. Međutim, ostaje nejasno kako je Mujović izbjegao odlazak u zatvor, a omogućeno mu je da i pored pravosnažne presude da napusti Crnu Goru.

Veselin Mujović je zbog prevare iz 1998. godine osuđen pravosnažno na godinu zatvora, o čemu je Borba pisala.

– Rješenjem Višeg suda u Podgorici Kr.br.35/18 od 6.6.2018. godine uvažene su žalbe osuđenog i punomoćnika osuđenog, pa je preinačeno rješenje Osnovnog suda u Podgorici od 22.3.2018. godine, tako što se osuđenom odlaže izvršenje kazne zatvora, na period od dva mjeseca. Istim rješenjem je određeno da je osuđeni dužan da se javi referentu za izvršenje krivičnih sankcija u Osnovnom sudu u Podgorici dana 6.8.2018. godine, radi upućivanja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od jedne godine, rečeno nam je ljetos iz Osnovnog suda.

Međutim, Mujović je izbjegao odlazak u zatvor, a sada se nalazi u inostranstvu, zbog, navodnog, liječenja. Ostaje nejasno ko je Mujoviću omogući da napusti teritoriju Crne Gore i pored pravosnažne presude.

Podsjetimo, Mujović je zahvaljujući otpusnoj listi sa sumnjivim potpisom direktora bolnice u Dobroti Dragana Čabarkape, koji je lažno potpisan kao ljekar, godinu dana izbjegavao odsluženje zatvorske kazne, otkrio je ranije istraživački centar portala “Borba”. Inače, Čabarkapa je po profesiji pravnik, te se nameće pitanje kako je moguće da se njegovo ime nađe na otpusnoj listi, na kojoj piše da je on ljekar! U ovom dokumentu je puno kontradiktornosti koje ukazuju na sumnju da je ta otpusna lista napravljena mimo zakona i procedure, a upravo na osnovu nje, Viši sud u Podgorici omogućava Mujoviću da ne ide na odsluženje pravosnažne presude, iako je više nego očigledno da se radi o veoma sumnjivom dokumentu. Tu otpusnu listu potpisao je doktor Nikola Radoman, a na mjestu predviđenom za potpis i faksimil ljekara nalazi se ime direktora bolnice Dragana Čabarkape, koji se u tom dokumentu navodi kao ljekar, iako on to nije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.