Zogović: ZBCG će pokrenuti inicijativu za kontrolno saslušanje u slučaju ubistva Pavla Bulatovića!

0

Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Crne Gore Milun Zogović najavio je da će koalicija „Za budućnost Crne Gore“ pokrenuti inicijativu za kontrolno saslušanje na temu opstrukcije bezbjednosnog sektora Crne Gore u slučaju ubistva nekadašnjeg saveznog ministra obrane Pavla Bulatovića.

Zogović je rekao da će na osnovu informacija, koje će biti javno prezentovane na tom saslušanju, nadležni organi Crne Gore i Srbije morati da preduzmu određene mjere.

Zogović je kazao da će na zajedničko kontrolno saslušanje pozvati ministra odbrane Crne Gore, ministra unutrašnjih poslova, direktora Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB). Rekao je i da bi im dali rok od nekih mjesec dana kako bi na zajedničkoj sjednici Odbora za bezbjednost i Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu saopštili preliminarne rezultate.

„Na tom saslušanju bi se vidjelo kakva je bila opstrukciona uloga bezbjednosnog sektora u istrazi ubistva Pavla Bulatovića. Na to saslušanje bio bi pozvan i vrhovni državni tužilac Milorad Marković, a tražili bismo i da nam Anketni odbor koji je organizovala Savezna skuština dostavi predmetnu građu od oko 1.000 stranica oko ubistva Bulatovića“, rekao je Zogović na Parlamentarnom kanalu.

Nakon tog saslušanja, dodao je, određene institucije bi morale da preduzmu određene mjere.

„Morale bi da rade svoj posao kako ne bi dozvolili da bilo ko izbjegne pravdu i odgovornost i da vidimo koja je bila čija uloga u prošlosti“, naglasio je Zogović.

U emisiji je, između ostalog, kazao i da se mora krenuti od prošlosti „ako želimo da raskrstimo sa kriminalnim nasljeđem“.

„Mi imamo ogromno kirminalno nasljeđe koje nije taknuto i 30 godina se evidentno vidi spoj političke, kriminalne i ekonomske moći koja je upravljala svim sferama u Crnoj Gori. Moramo da stvorimo institucije koje mogu da se obračunaju sa tim nasljeđem“, poručio je predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.