Zogović: Od Spajića očekujemo da ispostavi rezultate koje je obećao građanima, za to će imati podršku ZBCG

0

Poslanik DNP-a i koalicije ZBCG Milun Zogović kazao je Vijestima da koalicija „Za budućnost Crne Gore“ želi da u svemu što od njih zavisi pomogne Spajiću da isporuči građanima obećanja iz prediborne kampanje.

„Svako drugačije ponašanje koalicije ZBCG i svih drugih konstituenata većine bilo neprimjereno i mogli bi oni da ispadnu evidentni krivci zato što su svojim postupcima doprinijeli da ne dođe do realizacije tog programa o kojem govori premijer Spajić“, naveo je Zogović.

Kazao je da očekuje od Spajića da u roku koji je sam odredio ispostavi rezultate i da će u tom smislu imati podršku koalicije ZBCG.

Poručio je da premijer neće imati njihovu podršku za „zaduživanje države u cilju dnevne i javne potrošnje“, kao ni za „upropašćavanje Fonda PIO“.

„Na nama je da gospodinu Spajiću pomognemo u skladu sa Ustavom i zakonom, da isporuči obećano“.

Zogović je kazao da ne vidi zbog čega bi nekome smetala što se trobojka nalazi u kabinetu predsjednika Skupštine.

„Zaštićena je zakonom o simbolima. To je naša zastava, ne vidim što bi neko proizvodio animozitet prema nečemu što je značajno dominantnoj većini građana Crne Gore, koji taj simbol koriste kad se dešavaju neke najljepše stvari u njihovim privatnim životima“.

Smatra da „hajka prema trobojci“ nije „nešto novo u Crnoj Gori“.

„Svi okupatori su prvo na nju udarali – Italijani, Austrougari, prvo što su radili kad su dolazili, skidali su tu trobojku. Nema potrebe da na takav način isključujemo i pravimo jaz, kad možemo doći do konkretnih rješenja, da svi budu zadovoljni i da na pravi način izađemo iz identitetskih problema koji su stvarali nepotreban jaz između građana“.

Upitan je li prikladno da predstavnik svjetovne vlasti u parlamentu ljubi ruku mitropolitu, kazao je da Mandić ima pravo da bude vjernik, na šta je Komnenić ponovo naglasio da se to dogodilo u Skupštini. Zogović je podsjetio da je Mandić ugostio i barskog nadbiskupa.

Zogović je rekao da ćemo biti sigurni da imamo mjerljive rezultate u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije kad bude bilo pravosnažnih presuda kad su u pitanju organizovane kriminalne grupe i „brojni postupci koji su prikupljeni na osnovu dokaza i Skaj aplikacije“.

„I dalje nemamo mjerljive rezultate, posebno u borbi protiv visoke korupcije“, ukazao je.

„Pozicioniranje gospodina Šukovića na čelu SPO-a će zavisiti isključivo od toga kako će gospodin Novović cijeniti njegov rad i koliko povjerenje u njegov rad ima on, a ne bilo ko drugi“, istakao je Zogović.

Kazao je da da očekuju od novog vrhovnog tužioca Milorada Markovića da isporuči rezultate koje je planirao u programu koji je dostavio parlamentu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.