Zlatili se Srbi koji za ovo glasaše: Spajiću je dan Republike Srpske neustavan!

0

Premijer Crne Gore Milojko Spajić je nedavno, pored nerealne činjenice da pola Srba u Crnoj Gori podržava članstvo u NATO paktu, kazao još jednu stvar na radost svakoga Srbina koji je zaokružio listu Pokreta Evropa sad nadajući se da će sprovesti nepostojeći program Evropa sad 2.

Spajić se „lijepo zahvalio“ svojim glasačima srpske nacionalnosti, ne želeći da se zamjeri svojim evroatlantskim partnerima, i kazao da je Dan Republike Srpske neustavan praznik te da niko iz Crne Gore nije smio da bude na proslavi.

Premijer je, kako je to svojstveno i njegovim prethodnicima Zdravku Krivokapiću i Dritanu Abazoviću „opleo“ i po malignom ruskom uticaju i kazao da je Crna Gora prošla kroz težak period i da mora postati mnogo otpornija takvim uticajima.

Vrativši se na temu Republike Srpske, na pitanje novinara kako komentariše činjenicu da su funkcioneri NSD-a i DNP-a, odnosno koalicije ZBCG, slavili Dan Republike Srpske u Banja Luci, Spajić izričito odgovara da je on neustavan.

Spajić se usaglasio sa novinarem koji je postavio ovo sramno pitanje i kazao da se slaže sa činjenicom da je to u suprotnosti sa evropskim vrijednostima i vladavinom prava.

„Nema dileme da želimo poštovati teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Ne želimo da ugrozimo našeg divnog susjeda, sa kojim imamo sjajne odnose. Političari u Crnoj Gori imaju istoriju iracionalnog ponašanja. (U Crnoj Gori) svako ima jako mišljenje, ekstremni, napumpani ego, lako je stvoriti ideološke, etničke, religiozne tenzije. To je bio slučaj u prošlosti“, rekao je Spajić.

Kazao je i da je „obilje etničkih aktivnosti jer su svi ti političari izgubili rat sa politikom Pokreta Evropa sad“.

„Niko ne želi da glasa za njih. Ljudi gladaju sa PES, zašto? Kažemo – imaćete veće plate, penzije, depolarizovano društvo, članstvo u EU, bolju budućnost vaše djece… Svi drugi su u panici kako da odgovore na to, zato su iracionalnim ponašanjem pokušavali da privuku pažnju. Vidjeli su da to nisu mogli uspjeti u tome“, kazao je Spajić iako još uvijek nema ni naznaka o promjenama na ekonomskom polju, niti postoji govora o njegovom programu Evropa sad 2 kojim bi se minimalna plata podigla na 700 evra a prosječna zarada podigla na 1.000.

„Ako se političari ne promijene, postaće istorija, promijenićemo i njih i njihove glasače“

A da skandala u režiji premijera koji ni svoju sopstvenu stranku ne može da drži pod kontrolom ne fali, potvrđuje i činjenica da bi da mijenja glasačku strukturu Crne Gore i da će promijeniti glasače u Crnoj Gori.

Naime, svojim obećanjima, premijer poručuje da zauvijek želi promijenii Crnu Goru i da želi da promijeni i glasače političkih partija čime pokazuje svoj evidentni autokratni karakter!

„Vjerujte mi, na taj način ćemo ih promijeniti sve, kao i njihove glasače. Ako se političari ne promijene, postaće istorija“, kazao je Spajić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.