Zirojević se sjetio 30-godišnjeg duga tek nakon što je otišao u opoziciju: Mujović nema pravo da Republiku Srpsku čašćava “novcem” građana Nikšića

0

“Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović nema pravo da manji entitet BIH, Republiku Srpsku, čašćava “novcem” građana Nikšića”, saopštio je poslanik Socijaledmokrata i šef odborničkog kluba te partije u Nikšiću, Nikola Zirojević.

On, kako je kazao, ne vjeruje da se radi o neznanju, “s obzirom da ministar Mujović posjeduje veoma ozbiljne reference i kvalifikacije i važi za stručnjaka iz oblasti energetike i cijenjenog profesora Elektrotehničkog fakulteta”.

Zirojević upozorava da Mujović, sa nivoa izvršne vlasti, ne može ugovoriti ovakav aranžman, već da je ratifikacija bilo kakvog dogovora ove prirode u nadležnosti Parlamenta, ističući da građani Nikšića, kao ni cijele Crne Gore, neće dozvoliti da bilo ko njihovim novac pokloni bilo kome, pa tako ni našim komšijama iz susjedne BIH.

“600.000€ godišnje, uz “opraštanje” 30-godišnjeg duga, u najmanju ruku je sraman prijedlog, a zasigurno ekstremno štetan po budžet opštine Nikšić. Evidentno je da postoji dugovanje starije od 30 godina i, ako uzmemo u razmatranje brojku dogovorene od strane ministra, kojom se RS takođe čašćava naš novac, dolazimo do toga da ministar Mujović namjerno želi da ošteti opštinu Nikšić za minimum 18 miliona eura plus pripadajuće kamate koje bi, imajući u vidu sve okolnosti, vjerovatno iznosile više od same glavnice. Zamislite samo kako bi Nikšić izgledao nakon finansijske injekcije od preko 30 miliona eura, čak i u situacija kada je opštinsko rukovodstvo ovakvo kakvo je”, rekao je Zirojević.

On je pozvao ministra Mujovića da se ne igra sa ulaskom u zonu krivične odgovornosti, pozivajući ga da se, sa terena politike, vrati na teren struke.

“Uz puno razumijevanje činjenice da predsjednik Vaše partije i predsjednik Vlade, kao i politički subjekt kome ste od skoro, kao “nezavisni intelektualac” pristupili, imaju određene dugove prema porodici Dodik i manjem entitetu BIH, najdobronamjernije Vam savjetujem da ne poturate svoja leđa kako bi ti dugovi bili vraćeni. Neka premijer sam vraća svoje dugove, u kriptovalutama ili na neki drugi način, jer mu sigurno nećemo dozvoliti da to radi preko grbače Nikšićanki i Nikšićana”, zaključio je Zirojević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.