Zbog napada na Rafu hitna sjednica Savjeta bezbjednosti UN

0

Izraelski premijer poriče da izbjegava postizanje sporazuma o zaustavljanju vatre i oslobađanje talaca. IDF saopštava da je iz Libana na sjever Izraela lansirano 25 raketa, a da su potom izraelski avioni bombardovali raketne bacače Hezbolaha u Libanu. Kairo je potvrdio da se incident desio na granici sa Gazom gdje je u razmjeni vatre poginuo egipatski vojnik.

(Foto: Guliver)

Sastanak šefova diplomatija EU i zemalja Bliskog istoka o rješenju dvije države

Ministri spoljnih poslova EU održali su razgovore u Briselu sa šefovima diplomatija iz Saudijske Arabije, Jordana, Egipta, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Katara u okviru diplomatskog napora za rješenje dvije države nakon rata između Izraela i Hamasa u Gazi.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel rekao je da će dvije strane pogledati da li mogu da kombinuju svoje napore na uspostavljanju zajedničke konferencije o tome kako da sprovedu rješenje o dvije države, prenosi Rojters.

Napor u Evropi za palestinsku državu dobio je zamah prošle nedjelje kada su Irska, Španija i Norveška rekle da će je priznati počevši od 28. maja.

 

Hitan sastanak Savjeta bezbjednosti UN zbog napada na Rafu

Savjet bezbjednosti UN sazvao je hitan sastanak nakon izraelskog napada na Rfu u kome je poginulo više desetina palestinskih civila smještenih u kampu za raseljena lica, prenosi Times of Israel.

Sastanak iza zatvorenih vrata zatražio je Alžir, koji je trenutno nestalni član savjeta, navode diplomatski izvori.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.