Mladen Mikijelj

Završna proslava „Evropskog đira“ 17. maja u Pljevljima

0

Evropski đir, inicijativa u okviru koje Crna Gora proslavlja Dan Evrope, završiće se u Pljevljima 17. maja raznovrsnim programom kojim će se istaknuti kulturna raznolikost i zajedničke evropske vrijednosti, saopšteno je iz Ministarstva evropskih poslova.

Program je osmislila Opština Pljevlja, u saradnji sa Ministarstvom evropskih poslova Crne Gore, a uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori u okviru programa EU4ME.

– Manifestacija „Evropski đir“ koja će se održati na Trgu „13. jul“ sa početkom u 11 časova predstaviće bogatstvo pljevaljske kulture i umjetnosti kroz učešće lokalnih kulturno – umjetničkih društava „Volođa“ i „Pljevlja“, Gradskog tamburaškog orkestra, plesnog kluba „Sonrisa“, kao i djece i omladine sa teškoćama u razvoju – korisnika usluga JU „Dnevni centar“ i NVU „Zračak nade“ – navodi se u saopštenju.

Na otvaranju će govoriti predsjednik opštine Dario Vraneš, menadžerka Opštine Pljevlja Ljiljana Đondović, ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović i zamjenica šefa Sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije Liselote Isakson.

Evropski đir u Petnjici: Dijelimo viziju da Crna Gora treba da bude dio porodice Evropske unije

Program će biti otvoren za javnost i pružiće priliku da se uživa u raznolikosti i talentu naše zajednice, kao i da se Pljevlja na najljepši mogući način predstave široj javnosti.

Naziv “Evropski đir” simbolizuje dinamiku i energiju sa kojom Crna Gora pristupa procesu evropskih integracija, te naglašava važnost pokreta, napretka i zajedništva. Pod tim simboličnim sloganom se kroz seriju raznovrsnih događaja u nekoliko crnogorskih opština – Bar, Nikšić, Mojkovac, Berane, Žabljak, Petnjica i Pljevlja tokom maja mjeseca obilježio Dan Evrope, sve sa ciljem jačanja evropskog duha i identiteta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.