Završeno ispitivanje majke K.K. zbog ubistava u „Ribnikaru“: Pitanja postavljali članovi porodica stradalih

0
Pred Višim sudim u Beogradu završeno je ispitivanje majke dječaka koji je prošle godine ubio devet svojih vršnjaka, radnika obezbjeđenja i ranio još šest osoba u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“.

U najvećoj sudnici u Palati pravde članovi porodica stradalih u masovnom ubistvu nastavili su da postavljaju pitanja M.K., koja su započeli na prethodnom ročištu, nakon što je završila iznošenje odbrane pred sudom.

Ona je tada negirala krivicu koja joj se optužnicom stavlja na teret, a odgovorala je na pitanja Tužilaštva i advokata odbrane. Na pitanja koja su punomoćnici oštećenih željeli da joj postave, odbila je baš kao i prije nje otac dječaka V.K..

U nastavku suđenja očekuje se iznošenje odbrane Ratka Ivanovića, vlasnika streljačkog kluba „Partizan“.

V.K. je optužen za teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Više javno tužilaštvo tereti oca dječaka zbog sumnji da je obučavao maloljetnog sina kako da rukuje oružjem, kao i da nije obezbijedio uslove za čuvanje vatrenog oružja.

Majka dječaka optužena je za nedozvoljeno držanje oružja i municije, a razlog je to što se na jednoj čauri, koja je pronađena nakon masakra u školi, nalazio njen DNK trag.

 

Za oca dječaka Tužilaštvo traži 12 godina zatvora, a za majku 2,5 godine.

Osim roditelja maljoletnog dečaka i vlasnika streljačkog kluba na optužnici je i instruktor u pomenutom klubu. Kako tvrdi tužilaštvo, a ranije je iz policije saopšteno, u taj klub je V.K. odvodio svog sina da vježba pucanje na pokretnim metama.

Za vlasnika i instruktora streljane Tužilaštvo traži kazne od po tri godine zatvora, zbog davanja lažnih iskaza tokom istrage.

U slučaju „Ribnikar“ u toku su jedan krivični i pet parničnih postupaka. Krivični je pokrenulo Više javno tužilaštvo u Beogradu, a parnične postupke pokrenule su oštećene porodice u masovnom ubistvu. Razlika je i u tome što javnosti nije dopušteno da prati suđenje u krivičnom procesu, ali jeste u parničnom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.