Mladen Mikijelj

Zastrašivanje na Kosmetu se nastavlja: Bačena bomba u dvorište Srbina

0

U ranim jutarnjim časovima u dvorište kuće pripadnika srpske zajednice u selu Žerovnica u opštini Zvečan, na sjeveru Kosova, bačena je ručna bomba.

Dragan Mlađović je za RSE potvrdio da je noćas u 2.34 na dvorište njegove kuće bačena bomba i da vjeruje da je razlog tome što je poslije distribucije mlijeka i mliječnih proizvoda fabrike iz Peći, prije mjesec dana počeo da distribuira i meso od proizvođača iz Peči na sjever Kosova.

„Kada sam oko šest izašao sa sinom iz kuće vidio sam izbušena stakla na kući kompletno, vrata, fasada, kombi mi je oštećen, stakla polomljena i onda sam se baš uznemirio. Pozvao sam policiju koja je došla na uviđaj“, kaže Mlađović i navodi da je u decembru imao problem na Telegram grupi.

Eksplozija je odjeknula u ranim jutarnjim časovima, a policija sumnja da ju je izazvala ručna bomba bačena na dvorište jedne kuće, potvrdio je zamjenik direktora Kosovske policije za region sjever Veton Eljšani (Elshani).

On je rekao da je pričinjena manja materijalna šteta, a da su na lice mjesta izašle nadležne policijske jedinice koje istražuju slučaj.

Dragan Mlađović je u decembru na Telegram grupama označen kao „izdajnik“ i njegova fotografija uz još 12 Srba je objavljena uz poruku „da su najveći otpad društva“.

Mlađović je rekao da firma njegovog sina počela da radi distribuciju mlijeka i jogurta iz Peći.

„Prije mjesec dana smo počeli da distribuiramo meso iz Peći, koje je kvalitetno i koje su počeli da uzimaju restorani i prodavnice. Sumnjam i rekao sam to i policiji da je razlog svega zato što radimo sa tim firmama“, rekao je Mlađović.

Dodaje da vjeruje da je nekom „ušao u posao“ ko je zadnjih 25 godina radio to.

„I sad nekom smetamo i hoće da me zaplaše bombama da prestanemo. Sada smo mi preuzeli te poslove hoće da nas zatvore, da nas uplaše“, kaže on i dodaje da će nastaviti da radi jer je njegov biznis regularan i legalan.

„Cio sjever radi sa Albancima, zašto da ne radim i ja, što sam ja jedini zato što sam jedini distributer koji je preuzeo neke jake proizvode i sad imam problem. Zašto bih stao da radim, da uzme neko drugi od njih to da radi? Oni to vjerovatno hoće, jer su navikli 20 godina da rade. Sad je došlo drugo vrijeme, uzeo sam ja to da radim i sad je to problem“, rekao je Mlađović za RSE.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.