Mladen Mikijelj

Zapadni mediji: Ruska vojska se razvija punom parom

0

Oružane snage Rusije razvijaju se udarnim tempom, a ukrajinski vojnici i NATO priznaju da je Rusija značajno napredovala u poređenju sa stanjem na početku sukoba, piše španski list „Pais“.

Kako se navodi, današnja situacija razlikuje se od one iz 2022. godine. Kako je rekao glavnokomandujući Savezničkih oružanih snaga NATO u Evropi, američki general Kristofer Kavoli, na kojeg se list poziva, ruska vojska je u proteklih godinu dana pokazala povećanu sposobnost za učenje i prilagođavanje u taktičkom i tehnološkom smislu.

Pored toga, ukrajinska vojska je saopštila da Rusija ima nadmoć na avdejevskom pravcu. Autor članka zaključuje da je realnost da je Rusija vojno jača nego na početku sukoba.
Ranije je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio da će Kijev izgubiti u sukobu ako ne dobije pomoć Vašingtona. Po njegovim riječima, ukrajinske snage su gotovo ostale bez artiljerije. Takođe, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski je u više navrata govorio da je situacija na frontu teška.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.