Zaharova: Šolc pogledao Putinov intervju uprkos instrukcijama Bijele kuće da se ignoriše, ako ovako nastavi možda izvuče Njemačku iz krize

0

Komentari njemačkog kancelara Olafa Šolca i britanskog premijera Rišija Sunaka na intervju ruskog predsjednika Vladimira Putina samo pokazuju koliko su ovi političari zavisni od Vašingtona, prokomentarisala je za „Komsomoljsku pravdu“ portparolka Ministarstvo spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Šolc nije poslušao naredbu SAD da ne gleda intervju“, rekla je ona, aludirajući na komentar Bijele kuće da ne treba gledati intervju Putina, i dodala da „ukoliko (Šolc) češće bude kršio instrukcije Bijele kuće, onda će, možda, izvući Njemačku iz krize“.

Njemački kancelar je, inače, juče izjavio da je Putin u intervjuu iznio „mnogo laži o istoriji ovog rata“ i okarakterisao cio intervju kao apsurdan.

Zaharova, takođe, nije ostala dužna ni britanskom premijeru Rišiju Sunaku, koji je danas poručio da mu je drago što je Velika Britanija od starta podržavala Kijev.

Zaharova je na ovo kratko odgovorila da se britanski premijeri poslednjih godina ne brinu o sebi i svojoj zemlji, već da samo pokorno izvršavaju volju Vašingtona.

(RT.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.