Zaharova: Šolc izgledao smješno u Kini, kao školarac koji nije uradio domaći

0
Njemački kancelar je, u pokušaju da „nauči“ Si Đinpinga kako da se ophodi prema Specijalnoj vojnoj operaciji, izgledao smješno, kao školarac koji je zaboravio da uradi domaći zadatak, ocjenila je portparolka ruskog MSP-a

Pokušaji njemačkog kancelara Olafa Šolca da posvađa Rusiju i Kinu i „nauči“ kineskog lidera Si Đinpinga kako da sarađuje sa Rusijom izgledaju krajnje groteskno, ocjenila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu.

„Zar ne shvata kolika je razlika između njega i predsednika Narodne Republike Kine? Gost iz Njemačke izgledao je kao školarac koji nije uradio domaći zadatak“, ocjenila je portparolka.

Njemački kancelar suštinski nije rekao ništa novo – sve iste dosadne fraze o ruskoj „agresiji“, podršci Ukrajini „onoliko, koliko bude potrebno“, pregovorima sa Rusijom „kada Kremlj izvede vojsku“ i druge besmislene izjave, navela je Zaharova.

„Preostaje nam samo da se sažalimo ili da se nasmijemo besmislenim izjavama Šolca, onako kako se on, veseljak, smijao rječima ruskog predsednika Vladimira Putina o genocidu u Donbasu“, dodala je Zaharova.

„Nije lako Šolcu, jer, nekada moćan politički autoritet Njemačke sada je praktično izgubljen, sankcije koje su trebale da unište Rusku privredu sada uništavaju Njemačku, obećani strateški poraz Rusije se ni ne nazire, Ukrajina još uvek nije pobjedila“, ukazala je Zaharova.

Međutim, kako dodaje, uskoro će mu laknuti jer će se u jesen 2025. godine održati izbori u Njemačkoj, a na njima Olaf Šolc nema nikakve šanse.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.