Zaharova poručila poljskoj eliti: Ogrezli ste u rusofobiji, zažalićete zbog još jednog antiruskog poteza

0

Rusija će analizirati ograničenja koja je Poljska uvela na kretanje ruskih diplomata na njenoj teritoriji i preduzeti uzvratne mjere, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je rekla da ruska strana za sada nije dobila notu od poljskog MIP-a o ograničenju kretanja u zemlji ruskih diplomata.

„Kada je dobijemo, proučićemo je. Takođe, preduzećemo uzvratne mjere kako bi poljska elita, koja je ogrezla u rusofobiji, veoma zažalila zbog još jednog antiruskog poteza“, poručila je Zaharova.

Ranije, poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski izjavio je ranije danas da će Poljska uvesti restrikcije na kretanja ruskih diplomata na njenoj teritoriji zbog, kako je rekao „umiješanosti Moskve u hibridni rat protiv Evropske unije“.

On je istakao da će diplomate iz ruske ambasade moći da se kreću samo unutar područja prijestonice (Mazoveckog vojvodstva).

Prema riječima Sikorskog, mjere se ne odnose na ruskog amabasadora u Poljskoj Sergeja Andrejeva.

„Nadamo se da će Ruska Federacija ovo shvatiti kao veoma ozbiljno upozorenje“, rekao je Sikorski novinarima nakon sjednice Savjeta Evropske unije za inostrane poslove u Briselu.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.