Zaharova: Političke snage u Evropskom parlamentu koje se protive sukobu sa Rusijom izložene diskriminaciji

0

Političke snage koje se protive konfrontaciji sa Rusijom bile su izložene diskriminaciji, pritiscima i uznemiravanju, navodi se u saopštenju predstavnice ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

„Izbori za Evropski parlament odvijali su se u uslovima strogih ograničenja, nepostojanja fer konkurencije i ‘čišćenja’ informacionog polja od alternativnih izvora informacija i neobuzdane antiruske kampanje“, navodi se u zvaničnom komentaru predstavnice ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove o rezultatima izbora za Evropski parlament.

Političke snage, kako kaže, koje se protive konfrontaciji Rusiji bile su izložene diskriminaciji, pritiscima i uznemiravanju.

„U značajnom dijelu zemalja članica EU glasanje je poprimilo izrazito protestni karakter kako zbog podrške opozicionih partija, tako i zbog demonstrativno niske izlaznosti“, dodaje ona.

Prethodno je pres-sekretar ruskog predsjednika Dmitrij Peskov rekao da su izbori za Evropski parlament  pokazali da evropskim zemljama raste popularnost desničarskih partija, ocjenio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.