Kraj zimske turneje: Najbolji crnogorski tegeri u Nikoljcu

0

Nakon uzbudljivih turnira u Podgorici i Herceg Novom „zimska turneja“ Lob bet Montenegrin Tegbal lige biće zaključena u Bijelom Polju, u nedjelju 28. aprila.

Najava sezone na otvorenom biće turnir u SC „Nikoljac“, u kom će se nadmetati najbolji crnogorski tekeri u pojedinačnoj, kao i u konkurenciji parova.

Najbliži prvoj „zimskoj kruni“ su Kurjaci, koji su osvojili dosadašnja dva turnira, a bjelopoljski sastav „Borac“, inspirisan domaćim ambijentom, biće jedan od izazivača najboljeg tegbal para Crne Gore.

Zadovoljstvo mi je što će se treći turnir Crnogorske tegbal lige odigrati u Bijelom Polju. Sigurno je da ćemo, moj partner u dublu Dino Hasanović i ja, imati motiv više da pred domaćom publikom ostvarimo što bolji rezultat. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim ljudima iz Tegbal saveza koji rade izuzetne stvari na promociji ovog sporta i koji su za kratko vrijeme stvorili odlične uslove širom Crne Gore za bavljenje tegbal sportom. Takođe, pozvao bih publiku da dođe u što većem broju kako bi se upoznala sa ovim sportom koji je u ekspanziji i koja bi nam bila vjetar u leđa u borbi za što bolji plasman“,  kazao je bjelopoljski teker Samir Fetić.

Opština Bijelo Polje i Centar za sport i rekreaciju Bijelo Polje od samog početka podržavaju razvoj tegbala kao urbanog sporta, koji posebno privlači mlade sportiste i rekreativce.

Drago mi je da urbani sportovi kao što je tegbal sve više privlače mlade, i da ovaj sport postaje sve popularniji. Takođe, zadovoljstvo nam je da već nekoliko godina u nizu imamo priliku da budemo stanica tegbal karavana, a uvjeren sam da će ovaj turnir zainteresovati i naše mlade i da ćemo imati učešće ekipa iz Bijelog Polja“, istakao je Marko Maslovarić, direktor Centra za sport i rekreaciju.

Svi zainteresovani takmičari rođeni 2008. godine i stariji, mogu se prijaviti za učešće na završnom turniru u dvoranskim uslovima putem Instagram stranice teqball.mne, a već od maja kreće ljetnja sezona i tegbal takmičenje na najatraktivnijim lokacijama širom Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.