Za dlaku izbjegnuta tragedija: Djeca se igrala bombom u selu kraj Tutina, pa je bacila

0

Grupa djece u selu Suvi Do, u opštini Tutin u Srbiji pronašla je bombu, kojom su se zaigrali, a potom je bacili na obližnju livadu gdje je i eksplodirala, piše RTV Novi Pazar.

Samo pukom srećom izbjegnuta je tragedija, jer je policijskom istragom utvrđeno da je bomba bila namijenjena nekom iz sela kod Tutina i postavljena ispod automobila, ali je na sreću ispala prije nego što je eksplodirala, ističu mještani.

Sve se odigralo u četvrtak veče kada su u blizini seoske džamije primijetili nepoznato lice koje je vozilo automobil marke “pežo karavan”, sive boje i koje je nakon kraćeg zadržavanja napustilo selo.

“Sumnjamo da je taj momak bombu postavio dok su vjernici u džamiji klanjali teravije. Kako je džamijski makadamski put koji vodi prema glavnom seoskom putu u lošem stanju, bomba je spala sa automobila ispod kojeg je postavljena. Tu bombu su djeca našla u petak, neko vrijeme se igrala sa njom, nisu bila sigurna da li se radi o nekoj igrački ili o pravoj bombi, pa su je slikali. To je trajalo neko vrijeme, sve dok jedan od starijih dečaka, nije bombu bacio na livadu, gdje je ona eksplodirala. Eksplozija je bila toliko jaka, da se cijelo selo zatreslo”, rekli su mještani.

Lokalna policija je intervenisala odmah nakon incidenta i obavila istragu na mjestu događaja.

Kako RTV Novi Pazar saznaje meta napada je direktor Doma za lica ometena u mentalnom razvoju u Tutinu Omer Đondić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.