Za budućnost Podgorice: Od svih naših partnera zahtijevamo samo jedno – odgovoran odnos prema obavezama koje su nam građani povjerili!

0

Koalicija Za budućnost Podgorice ostaje posvećena predanom radu i odgovornom odnosu prema građanima Podgorice, saopšteno je iz ove koalicije.

„Kao što je poznato, u koalicioni aranžman sa svim subjektima sadašnje lokalne vlasti, nakon izbora 2022. godine, ušli smo sa jasnom vizijom i čistim namjerama, uvažavajući međusobne političke, ideološke i programske razlike. Na istim principima, spremni smo da uvažimo i nove okolnosti, nastale kao rezultat političkog raslojavanja partija većine. Od svih koji žele da nam budu partneri u projektu razvoja i napretka Glavnog grada, zahtijevamo samo jedno – odgovoran odnos prema obavezama koje su nam građani povjerili“, kazali su iz ZBPG

S tim u vezi oni mole sve političke subjekte većine, da u okviru sopstvenog legitimnog političkog pozicioniranja, ni na koji način ne dovode u pitanje normalan rad lokalnih organa, u prvom redu Skupštine Glavnog Grada.

Podsjećamo, sjednica podgoričkog parlamenta zakazana je za danas u 10 časova ali je neizvjesno da li će biti održana. Naime pet od trinaest bivših odbornika PES-a najavili su da danas neće prisustvovati zakazanoj sjednici Skupštine Glavnog grada. Oni su prije mjesec dana tvrdili da ne planiraju nikakvu prekompoziciju vlasti sa opozicijom.

Poseban klub odbornika saopštio je da što se njih tiče nema krize vlasti u Podgorici, poručujući da će biti konstruktivni dio skupštinske većine.

„Povodom najnovijih dešavanja u Glavnom gradu, želimo da saopštimo da što se tiče Posebnog kluba odbornika nema krize vlasti. Aktivno pripremamo konkretne inicijative na bazi izvornog izbornog programa. Primarni cilj nam je da u najkraćem roku obezbijedimo građanima rezultate koje smo im zajedno obećali, a koji do sada nisu ispunjeni“, navodi se u saopštenju posebnog klub odbornika Glavnog grada.

Dodaju i da vjeruje da sa kolegama iz odborničkog kluba Pokreta Evropa sad (PES) i dalje dijele želju za unapređenjem života građana Glavnog grada, te da tu vide potencijal za brzi dogovor.

„Trenutni medijski pritisci i spinovi neće uticati na naše zalaganje u tom smjeru. Otvoreni smo za saradnju uz očekivanje da se prethodni dogovori ispoštuju, kao i da se naša politička snaga i prethodno zalaganje u ostvarenju dobrih rezultata PESa uvaže. Kako će nam u narednom periodu zbog uvećane dinamike aktivnosti na implementaciji konkretnih inicijativa biti potrebna dodatna stručna pomoć ohrabrujemo sve zainteresovane, koji su spremni da doprinesu, da nas kontaktiraju“, zaključuje se u saopštenju.

Poseban klub odbornika čine Dragan Radović, Dragutin Vučinić, Ranka Otašević, Jevrosima Pejović i Nađa Ljiljanić koji su napustili PES i koji su bliski predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.