Vulin: Vučić jedini slobodni državnik koji smije da kaže da neće uvesti sankcije Rusiji

0

U velikom intervju za ruski medij RIA Novosti, Aleksandar Vulin je kazao da je predsjednik Aleksandar Vučić jedini slobodni lider u Evropi koji smije da kaže da neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji.

„Predsjednik Vučić je jedini slobodni državnik u Evropi. Jedini slobodni državnik koji sme da kaže da neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji i da će poslušati svoj narod, to je stav srpskog naroda, mi ne želimo da budemo dio antiruske histerije“, naglasio je Aleksandar Vulin ističući da se Vučić zbog vođenja samostalne i nezavisne politike suočava sa brojnim pritiscima i ucjenama Zapada.

„Pritisci su veliki, oni uvijek počnu medijskim napadima, a onda krenu ekonomski, povlačenjem direktnih stranih investicija, usporavanjem investicija, uslovljavanjem, usporavanjem našeg evropskog puta, pa sve do napada na pojedine funkcionere. Ja sam iz tog razloga stavljen na listu sankcija SAD-a, zbog toga sam i u krajnjoj liniji podnio ostavku na mjesto šefa BIA jer nisam želio da se moje sankcije prenose na Srbiju. Sve to rade predsjedniku Vučiću, od medija, ekonomije, pa do direktnih prijetnji političkim nestankom, a vi znate da to često može biti i prijetnja po sam fizički opstanak“, poručio je Aleksandar Vulin.

Vulin je istakao da bi Vučić bio najcjenjeniji čovjek na Zapadu kada bi uveo sankcije Rusiji, ali da to ne želi da uradi.

„Kada bi predsjednik Vučić uveo sankcije Rusiji bio bi najpoštovaniji čovek na Zapadu, hvalili bi ga, voleli bi ga, smatrali bi da sve što uradi je savršeno i dobro, ali predsjednik Vučić to jednostavno neće da uradi“, poručio je Aleksandar Vulin u intervjuu za RIA Novosti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.