Vulin: Oni koji me napadaju zbog istine koju sam iznio, ne rade to zato što su nestrpljivi da agenti budu pohapšeni, već zato što su ljubomorni na više rangirane agente

0

Povodom naređenih napada političara i propagandista koji svako pominjanje CIA smatraju svetogrđem, želim da ukažem na nekoliko činjenica, istakao je bivši direktor Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin.

– Oni koji me napadaju zbog istine koju sam iznio, ne rade to zato što su nestrpljivi da agenti budu pohapšeni, već zato što su ljubomorni na više rangirane agente i pomalo tužni što nisu jedini saradnici stranih službi. Moji probuđeni napadači ne spore pravo CIA da instalira agente, već samo moje pravo da o njima govorim i upozoravam na ono što rade. Da imaju iskustva u kontraobaveštajnom radu koliko su iskusni u obavještajnom radu, znali bi da je javno obraćanje o aktivnostima agenata nekada dovoljno da se aktivnost prekine, a uvijek je znak da je bilo dosta -rekao je Vulin i dodao:

– Špijunaža je neobično djelo i kažnjava se ne kao druga djela čim se desi i kada se dokaže, već i kada se procijeni da je politički ili bezbjednosni trenutak, da je drugačije i da je potreban samo dokaz, mnogi moji probuđeni napadači bi odavno bili u zatvoru zbog špijunaže. A, da znam o čemu govorim, potvrđuje činjenica da je baš za vrijeme mog vođenja BIA protjeran šef hrvatske obavejštajne mreže, a uhapšeni pripadnici bugarske i albanske mreže, kao što su uspješno izvedene i druge akcije o kojima će, prije javnosti, svjedočiti istorija – kaže Vulin.

– Spavači, mislite o tome – poručio je Aleksandar Vulin, reagujući na hajku koja se povela protiv njega zbog iznošenja činjenica da se u okruženju predsjednika Vučića nalaze ljudi koji rade za CIA, a koju predvodi pronatovska opozicija i mediji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.