Mladen Mikijelj

Vulin o posjeti predsjednika Kine Srbiji: Srdačnost koju je predsjednik Si pokazao prema Aleksandru Vučiću je prosto nevjerovatna

0

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da posjeta kineskog predsjednika Srbiji ima istorijski karakter i značaj, te da je predsjednik Vučić pokazao čitavom svijetu kako se ponaša jedan državnik i slobodna zemlja kakva je Srbija.

„Predsjednik Vučić je ispisao istoriju, to je istorija. Kako vrijeme bude prolazilo shvatićete koja je veličina tog čovjeka. Kako vrijeme bude prolazilo shvataćemo kakve je velike i važne stvari za Srbiju Aleksandar Vučić uradio“, poručio je potpredsjednik Vlade Republike Srbije.

Komentarišući negativne komentare pronatovske opozicije i regiona povodom dočeka predsjednika Sija koga je pozdravilo hiljade građana na ulicama Beograda, Vulin je upitao zašto od 2000. godine do 2012. godine nije došao američki predsjednik u Srbiju koja je bila potpuno okrenuta Zapadu.

„Aleksandar Vučić je pokazao kako se ponaša državnik. Vučić je državnik, Srbija je država. Hajde neka pronatovskoj opoziciji već dođe neko. Od 2000. godine, pa do 2012. godine bili smo bezuslovno na strani Zapada, pa što ne dođe američki predsjednik bar jednom?“, upitao je Vulin.

„Imao sam prilike dosta da radim sa predstavnicima kineske države i u vojsci, i u policiji i u BIA, Kinezi su zatvoreni ljudi, prosto je drugačija civilizacija i kultura, ali ovakva srdačnost koju je predsjednik Si pokazao prema Aleksandru Vučiću, ja nikada nisam vidio u komunikaciji sa Kinezima. To je prosto i za Kineze nevjerovatno. Predsjednik Si je rekao da ćemo ići na nivo zajedničke budućnosti, to govori i o čovjeku koji vodi Srbiju i o samoj Srbiji. Nas i Kineze sve dijeli, ali nas spaja sloboda, potreba da budemo slobodni“, poručio je potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin gostujući u jutarnjem programu televizije Pink.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.