Vulin: Nije diskriminacija kada predsjednik SAD zakletvu polaže stavljajući ruku na Bibliju, ali jeste kada Srbi proslavljaju 9. januar

0

Pošto je Haški tribunal prestao da postoji, sankcije su jedan od preostalih mehanizama pritiska na Srbe, ocenio je senator Republike Srpske Aleksandar Vulin.

On je rekao da se stabilnost u BiH podriva napadima na Republiku Srpsku, a mir se podriva pokušajima da se Srbi preglasaju kao 1990. i 1991. godine i ostave bez prava da odlučuju o sebi.

„Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država zakletvu polaže stavljajući ruku na Bibliju, a ne na Talmud, Kuran ili Budističke svitke i to nije diskriminacija, ali kada Srbi kao svoj dan proslavljaju 9. januar, kada je i Sveti Stefan, onda je to diskriminacija i povod za sankcije“, istakao je Vulin u izjavi za Srnu nakon što je Amerika uvela sankcije saradnicima predsjednika Republike Srpske koji su učestvovali u organizaciji proslave Dana Republike Srpske.

On je rekao da „Srbina koga prijetnja ili uvođenje sankcija natjeraju da prestane da se bori za ‘Srpski svet’ i za ideal ujedinjenja Srba, i nije Srbin i nije dostojan borbe svojih predaka i života svojih potomaka“, prenosi RTRS.

Kancelarija za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva finansija uvela je juče sankcije generalnom sekretaru i savetniku predsjednika Republike Srpske Jeleni Pajić Baštinac i Branislavu Okuki, kao i predsjedavajućoj Veća naroda Srpske Srebrenki Golić, jer su, kako je navedeno, organizovanjem i obilježavanjem Dana Republike Srpske, 9. januara ove godine „podrivali mir i stabilnost u BiH“.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.