Vulin: NATO uvijek obmanjuje svijet kada bira osnove za svoje djelovanje

0

NATO uvijek obmanjuje svijet kada bira osnove za svoje djelovanje, tako je obmanjivao i Jugoslaviju tvrdeći da su Srbi zločinci koji vrše genocid na Kosovu i Metohiji, rekao je bivši šef Bezbjednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin.

Vulin je za „RIA Novosti“ kazao da je NATO bombardovanje SR Jugoslavije postalo poslednji veliki nekažnjeni zločin 20. vijeka za koji niko nikada nije odgovarao niti želi da odgovara.

„NATO je prevario svijet, kao što je ranije prevario SSSR, da se neće širiti na istok. Kao što je kasnije prevarila Rusiju da će ispoštovati Minske sporazume. A onda su lagali cio svijet da su Srbi zločinci koji vrše genocid na teritoriji Kosova i Metohije. Lagali su da Sadam Husein ima oružje za masovno uništenje, da Moamer Gadafi želi da napadne ostatak planete i da će u Avganistanu doći do mira“, rekao je Vulin.

Istovremeno, „dok je NATO lagao svijet, mi smo znali istinu“, primetio je on.

„Istina je da je NATO hteo da uništi Srbiju, ali je uništio međunarodno pravo. Srbija je preživela, ali međunarodno pravo nije. Duh je pušten iz boce. Niko nikada neće moći da zaustavi promjene granica“, rekao je Vulin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.