Mladen Mikijelj

Vulin: Jasenovački genocid i lažni genocid u Srebrenici nije isto i nemojte to izjednačavati

0

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin kazao je da se genocid u Jasenovcu ne može izjednačiti sa Srebrenicom, jer se tamo nije dogodio genocid.

„Video sam inicijativu gospodina Mandića za donošenje rezolucije o genocidu u Jasenovcu i naravno da je podržavam. Ali, nemojte to da izjednačavamo. Jasenovački genocid i lažni genocid u Srebrenici nije isto. Ne mogu te dvije stvari da se izjednače i da se kaže eto mi smo počinili genocid u Srebrenici i vi ste u Jasenovcu. Ne, mi nismo počinili genocid u Srebrenici, a u Jasenovcu je genocid počinjen. Nemojte izjednačavati te dvije stvari“, poručio je potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.

„Činjenica je da će doći do otvaranja Pandorine kutije u celom svetu. Da će svaka zemlja da podnosi rezolucije o genocidu. Zamislite na afričkom kontinentu čega će se sve setiti, koliko francuskih zločina, koliko britanskih zločina, koliko njemačkih zločina, koliko italijanskih zločina, koliko portugalskih zločina, koliko belgijskih zločina, znate li kakve su užase činili Belgijanci u Kongu. Svet će ponovo da se bavi šta je sve svijetu urađeno. Vidjeli ste kako se u Ujedinjenim nacijama lako pređe preko srpskih argumenata, ali je predsjednik Vučić srpske argumente podigao na jako visok nivo mobilišući države za koje nismo ni znali da će podržati Srbiju, zato su morali da odlože glasanje o rezoluciji o Srebrenici. Nisu oni to učinili zato što nemaju većinu, već zato što im nije prijala mala većina. Srbija se pokazala kao vrlo težak protivnik zato što branimo principe i istinu koja je velika“, poručio Vulin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.