Vuksanović neće u Vladu: Nećemo sa onima koji ne priznaju Kosovo*, ne prate NATO i ne poštuju državne simbole!

0

Komentarišući dosadašnji rad Vlade, ali i pitanje najavljene rekonstrukcije Vlade, lider HGI Adrijan Vuksanović, poručio je za RTNK da vjeruje da će do rekonstrukcije doći.

Ali, bez njegove malene političke organizacije.

Razloga da ne učestvuju u izvršnoj vlasti, kaže Vuksanović, i dalje ima.

„Čuli ste u Parlamentu od pojedinih iz skupštinske većine da neće priznati nikad Kosovo što automatski narušava vanjsku politiku Crne Gore. Jasni su njihovi stavovi u vezi NATO-a, vidimo sada jedan krajnje problematičan odnos prema državnim simbolima, vidimo na sceni jednu tu vrstu bezakonja, a ono dolazi upravo od onih koji bi trebali i da donose i da poštuju te zakone i sve nam to nekako govori da ne gledamo isto na Crnu Goru i njenu perspektivu i zbog toga mi smo tu sada gdje jesmo“, rekao je Vuksanović.

Na kraju, on je naglasio da je, iznad svega, principijelan.

„Jasno je da se političke okolnosti mijenjaju, vremena se mijenjaju ali postoji nešto čime se vodite kroz sve te bure i oluje i to je neko vaše političko sidro i mi nećemo odustati od njega i na taj način mi smo zapravo pokazali da nije snaga u broju već je snaga u principima koje slijedite i to je ono što vas preporučuje na političkom tržištu“, naglasio je Vuksanović i dodao da je očigledno da su svi na političkoj sceni „gladni vlasti“.

Dakle, Adrijan nije gladan.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.