Vuković: Povucite iz skupštinske procedure Predlog zakona o rezoluciji o Jasenovcu! Rezolucijom će se zaustaviti Crna Gora na putu ka EU

0

Poslanik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković održao je pres konferenciju na kojoj je rekao da Predlog zakona o rezolucuji u Jasenovcu treba povući iz skupštinske procedure.

“Na mjesec dana od dobijanja IBARA predlaže se usvajanje rezolucije koja ruši dobrosusjedske odnose sa jednom članicom EU. Crna Gora je trenutno jedina zemlja aspirant za EU i ima realnu šansu da postane prva naredna članica EU”, rekao je Vuković.

On ja istakao da Crna Gora ima istoriisjku šansu da obezbijedi prosperitet građanima.

“Crna Gora mora obezbijediti političku volju svih država članica kako bi postala članica EU, među njima je i naša susjedska zemlja Htvatska. Aktuelna većina predlaže rezoluciju o Jasenovcu. Skupština Srbije odbila je dva puta da usvoji takvu rezoluciju. Ovo služi da se namiruju računi unutar vladajuće koalicije i da PES i Spajić sačuvaju podršku i pošto-poto ostanu na vlasti. Ovo služi tome da se isprovocira još oštrija reakcija Zagreba i Crna Gora zaustavi na putu ka članstvu u EU”, smatra Vuković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.