Vuković: Ministarstvo finansija intenzivno radi na pripremi Fiskalne strategije

0

Ministarstvo finansija priprema Fiskalnu strategiju koju će predložiti Vladi na usvajanje do kraja ovog mjeseca, rečeno je “Vijestima” u ovom resoru kojim rukovodi ministar Novica Vuković.

“Ministarstvo finansija intenzivno radi na pripremi Fiskalne strategije. Prema programu rada Vlade za 2024. godinu njeno usvajanje je predviđeno za II kvartal (april-jun) ove godine. U pripremi ovog dokumenta, ministarstvo u okviru svojih redovnih nadležnosti komunicira sa svim ministarstvima i nadležnim organima”, kazalu su u ministarstvu.

Pojašnjeno je da je 27. februara, objavljen javni poziv zainteresovanoj javnosti da se, od samog početka, uključi u pripremu predloga fiskalne strategije, uz dostavljanje inicijativa, predloga, sugestija i komentara,ali da tim povodom nijesu dobili sugestije.

“Svi strateški dokumenti Ministarstva finansija su predmet ocjene međunarodnih partnera, pa će tako biti i sa Fiskalnom strategijom”, kazali su u Ministarstvu.

Premijer Milojko Spajić je nedavno na konferenciji koji je organizovala Američka privredna komora najavio da će smanjenje poreza i doprinosa na rad, biti dio Fiskalne strategije.

“Najavljivali smo Evropu sad 2, da idemo u dalje smanjenje opterećenja, odnosno poreza i doprinosa na rad. Druga stvar na kojoj ćemo raditi je fiskalna disciplina, moraćemo da začepimo sve rupe gdje su se potencijalno prihodi decenijama odlivali”, poručio je Spajić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.