Mladen Mikijelj

Vuković: Dolazak investitora uslovljen političkom stabilnošću, Big fashion će otvoriti 300 radnih mjesta u Nikšiću

0

Investiciona slika grada u prethodne tri godine je promijenjena na bolje, a na pragu realizacije je i dolazak Big fashiona, koji će otvoriti, prema njihovim najavama oko 300 radnih mjesta, istakao je predsjednik Skupštine Opštine Nikšić Nemanja Vuković.

U  emisiji „Vox populi“ na TV Nikšić, Vuković je kazao da je odnos lokalne uprave prema investitorima partnerski, što, kako navodi potvrđuju i najave za nove projekte koji će donijeti i nova radna mjesta.

“Na pragu realizacije je dolazak Big fashiona, koji će otvoriti, prema njihovim najavama oko 300 radnih mjesta; LIDL je već kupio parcelu u Nikšiću, a zainteresovani su za još jednu. Vidite i da neki drugi privrednici i privredni subjekti iz Crne Gore planiraju gradnju novih tržnih centara i trgovinskih objekata. To može biti određeni indikator razvoja grada uz sve što mi planiramo da uradimo kroz implementaciju industrijskih postrojenja – centra za upravljanje otpadom i postrojenja za preradu nus proizvoda životinjskog porijekla”, naveo je Vuković.

Napominje da je dolazak investitora uslovljen političkom stabilnošću.

“Mi smo to na lokalnom nivou imali, na državnom nažalost nijesmo. Uprkos tome uspjeli smo da obezbijedimo ove investicije koje čekaju usvajanje Izmjena i dopuna prostornog plana”, kazao je predsjednik Skupštine opštine Nikšić.

Vukovića raduje podatak da je nezaposlenost u Nikšiću smanjena za 42 odsto. Ipak, kako dodaje, mnogo posla je pred aktuelnom garniturom lokalne vlasti.

“Mislim da je napravljen ogroman pomak, da se privreda dobro oporavlja. Nikšić ide naprijed, postoji zamajac razvoja i nadam se da ćemo usvajanje planskog dokumenta od strane Vlade imati još veću dinamiku privrednog i ekonomskog razvoja grada. Dobar pokazatelj je da je 2021.godine prosječna plata u Nikšiću bila 509eura, danas je za nešto više od 300 eura veća“, dodaje Vuković.

(RTV Nikšić)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.