Vukadinović: Markovićeva partija ne može napraviti značajan rezultat ni na državnom, ni na lokalnom nivou

0

Nekadašnji premijer Crne Gore Duško Marković podnio je ostavku na članstvo u Demokratskoj partiji socijalista i najavio formiranje sopstvene partije.

Politički analitičar Srđan Vukadinović je za TV ADRIA rekao da Markovićeva partija neće donijeti ništa novo na političkoj sceni..

„Očito je to jedan refleks nezadovoljnih pripadnika DPS-a, koji su pripadali politici koja se optužuje za mnogo negativnih stvari, što je sasvim tačno. Oni su personifikacija. I taj novi DPS koji pokušava da se oslobodi toga, želi da kreira i gradi politiku bez pojedinaca koji su dugo bili u vlasti“, izjavio je Vukadinović.

Prema njegovim riječima, pitanje je da li Markovićeva buduća partija može napraviti bilo kakav značajan rezultat na državnom ili lokalnom nivou.

„Partija bivšeg premijera, iako se formira, neće predstavljati značajan koalicioni kapacitet DPS-u. Otprilike će biti na izbornom nivou Socijaldemokrata i Socijaldemokratske partije, tradicionalni koalicioni partneri Demokratske partije socijalista.“, kaže Vukadinović.

Vukadinović je ocijenio da bi nova partija eventualno mogla da privuče nezadovoljne birače Demokratske partije socijalista.

„One koji su bili nezadovoljni sa tim, a vjerovatno nisu ni glasali. Iluzorno je očekivati da će sada ti koji su glasali za ovaj novi i transformisani DPS, koji još uvijek nije doživio neophodnu transformaciju, sada glasati za partiju koja je nastala usljed raskola unutar Demokratske partije socijalista“, naveo je Vukadinović.

Podsjetimo, Marković je nedavno podnio ostavku na članstvo u Demokratskoj partiji socijalista, u kojoj je do prije tri i po godine bio zamjenik predsjednika, i u čije je ime do prošle godine obavljao visoke državne funkcije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.