Vujović: Glasanjem o uklanjanju sankcija Rusiji i najavom o glasanju protiv prijema Kosova* u Savjet Evrope parlamentarna većina razara vanjsku politiku Crne Gore!

0

Glasanjem o uklanjanju sankcija Rusiji na sastanku POSP-a u Briselu i najavom glasanja protiv prijema Kosova u Savjetu Evrope parlamentarna većina razara neke od temeljnih odrednica vanjske politike Crne Gore, ocijenio je predsjednik SDP-a Ivan Vujović.

!Da su značajni djelovi parlamentarne većine izrazito antievropski i antizapadno nastrojeni to je svima poznato, ali su konkretni postupci koji se demonstriraju direktno na zapadnim adresama ozbiljan udar kredibilitetu Crne Gore i njene vanjske politike. Nema sumnje da su ove akcije jasno i direktno sračunate upravo na devastiranje međunarodne pozicije Crne Gore u susret mogućem dobijanju tzv. IBAR-a na junskom sastanku u Briselu, kojim bi se otvorio ubrzan integracioni put države”, istakao je on.

Vujović naglašava da je pravo pitanje nije zbog čega proputinovske snage, predvođene Mandićem i Kneževićem čine to što čine, već to što im partija premijera Spajića daje direktnu podršku, kao u slučaju Rezolucije POSP-a, ili prećutnu kao u slučaju najave glasanja o prijemu Kosova u SE.

“Ako je stvarni cilj ove Vlade dobijanje IBAR-a u junu valjda bi bilo logično da se na svaki način sprječavaju ovakvi udari na najosjetljiviji segment državne politike, i to u najosjetljivijem trenutku za dalji EU put Crne Gore. Ovo je naravno samo početak sabotaže mogućeg junskog EU progresa Crne Gore od strane onih iz vlasti koji će po direktnim nalozima beogradskog vožda uraditi sve da se takav pozitivan sccenario ne desi. Ako Spajić toga nije svjestan to je veliki problem, a ako jeste pa dozvoljava ovakve opasne opstrukcije onda je problem još mnogo veći”, zaključio je Vujović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.