Vujičić podnio još jedan prigovor Opštinskoj izbornoj komisiji

0

Nosilac liste „Dr Vujičić Božidar-Za stvarne promjene“, Božidar Vujičić podnio je još jedan prigovor Opštinskoj izbornoj komisiji.

„Podnosim prigovor na Zapisnika o radu Opštinske izborne komisije za utvrđivanjw preliminarnih rezultata glasanja za izbor odbornika za SO Budva na biračkim mjestima u opštini Budva od 27. maja. Prigovor podnosim zato što u navedenom zapisniku o izboru odbornika za SO Budva nema ni jedan podatak, koji kandidat je dobio odbornički mandat, već se samo navode podaci koliko je koja izborna lista dobila glasova!”, navodi se u prigovoru u koji su Vijesti imali uvid.

Vujičić navodi da je time prekršen Ustav Crne Gore, Evropska povelja o lokalnoj samoupravi, Međunarodni pakt o građanskim i političkim pravima…. Vujičić je preksinoć podnio prigovor Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) zbog , kako je naveo „nemogućnosti građana sa pravom glasa da na dan izbora slobodno biraju predstavnike u Skupštini opštine Budva, već su mogli samo da glasaju liste“.

Predsjednik OIK Đorđe Vujović kazao  da je OIK zasijedala te odbila prvi prigovor koji je dostavio Vujičić, te da je za večeras zakazano zasijedanje OIK na kome će se raspravljati o drugom prigovoru i donijeti odluka.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.