Mladen Mikijelj

Vučićeve riječi dobrodošlice Siju: Ovom posjetom učinili ste ogromnu čast našoj zemlji i narodu

0

Uz predsjednika Aleksandra Vučića i prvu damu, kineskog predsjednika Si Đinpinga na crvenom tepihu dočekala je delegacija Srbije koju čine premijer Miloš Vučević, predsjednica Skupštine Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Marko Đurić, ambasadorka Srbije u Kini Maja Stefanović i kineski ambasador u Beogradu Li Ming sa suprugom.

Si se srdačno pozdravio sa Vučićem, a onda su mladi folkloraši odigrali kolo za kineskog predsjednika.

Poštovani predsjedniče Si, uvaženi prijatelju, dobro nam došli u Srbiju! Ovom posjetom učinili ste ogromnu čast našoj zemlji i narodu, koji iskreno voli Kinu i cijeni prijateljstvo Vaše velike zemlje. Vizija svijeta za koju se zalažete, dala je inspiraciju i snagu i našoj maloj zemlji koja danas hrabro i ponosno korača putem napretka i uspjeha.Želimo da iskrenim gostoprimstvom uzvratimo makar malim dijelom za svu podršku koju nesebično pružate Srbiji. Živjelo čelično prijateljstvo Srbije i Kine, koje se kalilo u teškim vremenima i koje ćemo nastaviti da čuvamo kroz uzajamno poštovanje, razumijevanje i čvrstu podršku – napisao je Vučić na Instagramu.

Tokom dvodnevne posjete Si Đinpinga Srbiji planirano je potpisivanje više od 30 sporazuma.

Organizovan je i svečani ručak, gdje će kineski predsjednik imati priliku da proba srpska jela i vina, a biće upriličen i muzički program na srpskom i kineskom jeziku, koji će biti završen pjesmom „Ovo je Srbija“.

Zbog dolaska kineskog predsjednika preduzete su velike mjere bezbjednosti, pa će njegovu delegaciju obezbjeđuje 3.400 policajaca.

(novosti.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.