Vučić: Srbija neće uvesti sankcije Rusiji – ponosi se tim stavom

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da Srbija ne mijenja stav po pitanju uvođenja sankcija Rusiji i dodao da našu zemlju niti je ko ucjenjivao niti može da je ucjenjuje.

On je na pitanje da li je uslov predsjednika francuske Emanuela Makrona za dobijanje Rafala bilo uvođenje sankcija Rusiji ili nešto drugo, ako je bilo uslova, i da li će Srbija uvoditi sankcije Rusiji, ponovio stav Srbije po tom pitanju koji se nije mijenjao od kako je počeo sukob u Ukrajini.

Prema njegovim riječima, taj stav važi i danas.

„Srbija se ponosi svojim stavom. I Srbija je mala po svojoj veličini i po broju stanovnika. Velika po svom srcu. Srbija nije i neće promijeniti svoj stav. Niti je ko ucjenjivao, niti ko može da je ucjenjuje“, poručio je Vučić posle sastanka najvišeg rukovodstva Republike Srbije i Republike Srpske u „Vili mir“ u Beogradu..

On je kazao da je slušao kako je bilo ucjene zbog dopisa na Skaju.

„Tim kriminalcima iz Srbije mogu da poručim da nikada nisam bio na Skaju, niti na bilo čemu drugom. Lažovčine jedne koji biste sopstvenu zemlju da uništite“, prokomentarisao je Vučić.

Vučić je dodao da je sa Makronom imao prijateljski susret i da je ponosan na rezultate posjete koji idu u korist Srbije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.