Mladen Mikijelj

Vučić: Najava Prištine da će dostaviti do kraja maja svoj nacrt ZSO je trik Kurtija, Savjet Evrope ne smije da nasjedne na prevaru

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom najave Prištine da će tzv. kosovskog ustavnom sudu dostaviti do kraja maja svoj nacrt Statuta Zajednice srpskih opština, da je u pitanju još jedan trik Aljbina Kurtija i njegovih pomagača i lobista, ali ne i ozbiljan pokušaj.

„Riječ je o još jednom triku koji zajednički provode Aljbin Kurti i njegovi pomagači uključujući i Geralda Knausa i sve druge njihove lobiste. Oni sami kažu da će oni dostaviti svoj tekst do kraja maja. A ko ste vi da dostavljate svoj tekst? U Briselskom sporazumu je sasvim jasno da to treba da radi menadžment Srbije ili ako se mi saglasimo, kao što smo se kontekstualno, konceptualno i u načelu, saglasili da to bude tekst koji je predala EU – kakve veze oni imaju sa tim i šta imaju da dostavljaju bilo šta“, poručio je Vučić.

On je to rekao odgovarajući na pitanje novinara u Kotoru, gde je prisustvovao samitu lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije, kako komentariše tu najavu Prištine.

Vučić je istakao da je riječ o triku zato što, kako je ukazao, Englezi sada pritiskaju sve druge da se prihvati članstvo Kosova u Savetu Evrope.

„Tako da je to još jedan pokušaj, a da li će oni to da urade ili ne, to ne mogu da znam. Ali naravno da je riječ o triku, a ne ozbiljnom pokušaju da se bilo šta uradi u pravcu sprovođenja sporazuma iz Brisela iz 2013. i 2015. godine, čak i o nacrta Statuta koji je podijnela EU nedavno i sa kojim smo mi, kao što sam rekao, saglasni“, naveo je Vučić.

„Savjet Evrope ne smije da nasjedne na prevaru Kurtija“

(Sputnik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.