Mladen Mikijelj

Vučić iz Mostara: Ova avio linija je izuzetna prilika za turizam i za mnogo više poslova koje ćemo da napravimo!

0

Er Srbija je od danas uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara, a na prvom letu na ovoj liniji bio je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. On je prisustvao  ceremoniji povodom prvog redovnog leta Beograd – Mostar na međunarodnom aerodromu Mostar, na kojoj se i obratio.

– Veoma sam srećan jer mislim da je ova stvar od velikog značaja za Mostar i Beograd, BiH i Srbiju i povezivanje svih naših naroda. Povratna karta avionom koji leti 40 minuta je vrlo pristupačna – 104 evra. Ne postoji automobil kojim možete da idete, a da potrošite manje. Uštedjećete nekih 12 do 13 sati puta. Osim praktičnog značaja, ovo će dodatno da povezuje naše poslovne zajednice i zato sam zadovoljan što ćemo još jednom prisustvovati velikom sajmu privrede ovdje, to je za nas izuzetno važan događaj – rekao je Vučić.

Istakao je da će saradnja nastaviti da se razvija u duhu partnerskih odnosa.

– Počinju sa malim stvarima i predsjednici vlade, ljudi… Mislite prošao je još jedan dan, to je neki događaj. Da vas podsjetim kada smo pre desetak godina de fakto osnivali Er Srbiju, bio običan događaj. Došli novinari rekli – „šta priča ovaj tu, ko će tim da leti, izmišljaju da nam objasne kako ukidaju JAT, nikada neće ništa od toga da naprave. A u 2023. samo Er Srbija je prevezla 4.200.000 putnika. Ove godine očekujemo da imamo više od pet miliona, samo Er Srbija, a samo Beograd da pređe 10 miliona putnika. Krenulo je mnogo drugačije, sa minimalnim očekivanjima, ili nikakvim – rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je siguran da će ova c.

– Ja unaprijed to mogu da vam kažem. Hvala na angažmanu, hvala na tome što ste imali viziju koliko će to da znači za Mostar, kao što znači za Beograd i za Srbiju – navodi Vučić.

Pozvao je građane Srbije da koriste ovaj let, jer odatle mogu lako da posjete rodbinu u tim krajevima, ali i da upoznaju zapadni dio Hercegovine, dolinu Neretve, pa sve do Livna i Tomislavgrada.

– Vjerujem da je to izuzetna prilika, ne samo za turizam nego i za mnogo više poslova koje ćemo da napravimo. Ponosan sam na činjenicu da smo poštovali dogovor i rokove – istakao je on.

Istakao je da nakon ove ceremonije slijede mnogobrojni sastanci koji su u rasporedu njegove dvodnevne radne posjete i dodao da je uvjeren da će ovu liniju i privatno koristiti sa svojom porodicom.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.