Mladen Mikijelj

Vučević: Srbija je danas nezaobilazan faktor na Balkanu

10

Srbija je danas dovoljno ekonomski snažna da pomogne svojim sunarodnicima, ma gdje oni živeli.

To je, u ekskluzivnom intervjuu za portal 083, kazao potpredsjednik Vlade Srbije i predsjednik Srpske napredne stranke (SNS), Miloš Vučević.

Prema njegovim riječima, Srbija je danas nezaobilazan faktor na Balkanu.

„Srbija je suverena država koja donosi odluke u skladu sa sopstvenim nacionalnim interesima. Mi ćemo nastaviti svoj evropski put i nećemo prekidati partnerstva sa drugim subjektima zbog toga. Naši suparnici nude Srbiji podaništvo i odustanak od legitimnih ciljeva ovog naroda. Mi nudimo kontinuitet borbe za srpske nacionalne interese”, kazao je Vučević.

On je naglasio i da će Vlada Srbije nastavati sa izgradnjom brzih saobraćajnica, pruga, mostova…

„Najbolji dani tek slede. Očekujemo novi investicioni ciklus, potpunu eliminaciju nezaposlenosti, još viši životni standard. Bićemo centar informacionih tehnologija, bićemo država u koju se vraća, iz koje se ne odlazi”, dodao je on.

Vučević je istakao i da na predstojećim vandrednim parlamentarnim i beogradskim izborima očekuje apsolutnu pobjedu.

„Verujem da će birači masovno izaći na birališta i podržati politiku mira, stabilnosti, razvoja, ulaganja, rada, većih plata i penzija. Politiku Aleksandra Vučića. Srbija ne sme da se vraća nazad, Srbija ne može sebi dopustiti da propusti ovu šansu koja je teškom mukom kreirana”, optimističan je predsjednik SNS-a.

On je dodao i da će i dalje razgovarati sa partnerima iz inostranstva, kako bi kandidovali teme koje su vitalne za srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji.

„Razgovaraćemo ma koliko to teško, a ponekad i mučno bilo, jer je naš prioritet očuvanje mira. Nisam optimista kada je o formiranju ZSO reč. Kurti će učiniti sve da pregovore minira i ZSO nikada ne formira, jer bi to bio akt koji bi on doživeo kao ličnu katastrofu i težak poraz”, zaključio je, u intervjuu za portal 083, potpredsjednik Vlade Srbije i predsjednik SNS-a, Miloš Vučević.

10 Comments
 1. Hana komentariše

  Vučević je u pravu, Srbija je zaista ključni faktor na Balkanu. Njegova izjava odražava stvarnost i važnost zemlje u regionalnim pitanjima.

 2. Radule komentariše

  Srbija je glavni stožer stabilnosti i mira na Balkanu! Zbog svoje mudre politike i dobrosusedskih odnosa sa državama u okruženju sa kojima ima projekat Otvoreni Balkan kao šansu da zajednički nastupaju na trećim tržištima što predstavlja glavni pokretač ekonomija u tim zemljama!

 3. Ena komentariše

  Srbija ima najbrži privredni rast u regionu, pa je samim tim i lider u regionu.

 4. Мираш komentariše

  Srbiji danas mnogi gledaju leđa i crkavaju od muke jer smo bolji od njih. Jel tako Milogorci?

 5. Dane komentariše

  Mnogi bi želeli da je drugačije, ali surova činjenica je da je Srbija faktor na Balkanu. Da li je stabilnosti ili nečega drugog to drugi neka komentarišu, ali zapad ipak nema više samo štap za disciplinovanje, nego i oni prilaze da se dogovore sa nama.

 6. Markos komentariše

  To ne jako vazno jer smo u najaci u regionu

 7. Marko E komentariše

  Srbija je glavni faktor za očuvanje mira na ovim prostorima.

 8. Marko E komentariše

  Hana: Vučić vodi politiku mira i stabilnosti i preduzima sve mere da se održi mir na ovim prostorima.

 9. Branko N komentariše

  Radule: Zahvaljujući mudroj politici Vučića, na ovim prostorima se održava mir.

 10. Pera komentariše

  Srbija je nezaobilazan faktor napredka na Balkanu !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.