Mladen Mikijelj

Vučelić: Zahvaljujući Vučiću i srpskoj diplomatiji oni imaju problem sa glasanjem o rezoluciji o Srebrenici

0

Glavni i odgovorni urednik „Večernjih novosti“ Milorad Vučelić izjavio je da je zahvaljujući predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i diplomatskoj akciji naše zemlje došlo do toga da je odnos snaga takav da ne ide u korist onih koji bi glasali za rezoluciju o takozvanom genocidu u Srebrenici.

– Da postoji stvarni genocid, to bi bila bruka i sramota da se ne može donijeti jedinstveno rezolucija o genocidu. Rezolucija se odlaže evo već treću nedelju. Pošto genocida nema, naravno da ima problema. Ovo vrijeme se koristi za pritiske na razne zemlje da glasaju za, rekao je Vučelić.

On je napomenuo da ako bi se rezolucija usvojila tijesnom većinom, ili bi broj uzdržanih i onih koji su protiv bio veći, onda to gubi smisao.

Takvoj situaciji doprinio je otpor koji je Srbija pružila toj nepravdi, rekao je Vučelić i ukazao da pojedini analitičari i političari naglašavaju da je ovim manevrima uzdrman sam kredibilitet UN.

Vučelić je naglasio da bi rezolucija o Srebrenici trebala da bude alibi, pokriće i za Oluju i za KiM i za agresiju na SR Jugoslaviju, odnosno Srbiju, ali i kao političko pokriće i za ono što ubuduće namjeravaju da urade.

On je naglasio da trenutno živimo u naknadnoj reviziji istorije, jer je već ranije postavljeno da je iskrcavanjem u Normandiju pobeđen fašizam.

Prema njegovim riječima, oko nepostojećeg genocida koristi se genocid u Jasenovcu kao moneta za podkusurivanje, jer je Jasenovac pravi pravcati genocid, jedan od najvažnijih gdje je između 700.000 i 800.000 Srba, Jevreja, Roma ubijeno.

U ovom kontekstu, kako je naveo, ne bi ga trebalo pominjati, jer se Jasenovac na taj način bruka, kao što se oni brukaju sa inflacijom genocidnih slučajeva.

– Jasenovac je pravi pravcati genocid, ukazao je Vučelić i dodao da kada je Srebrenica u pitanju, radi se o zločinu, ali postoje ratni zločini i van Srebrenice.

– Ne možemo uvoditi pojam lokalni, opštinski genocid, poručio je Vučelić.

 

(novosti.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.