Vlado: Prvenstvo počinje tek sada; Tešo: Njemce ozbiljno shvatiti

0

Karta za četvrtfinale Evropskog prvenstva i odlazak na Mundijal u Dohi u posljednjim sekundama meča sa Hrvatskom izmakla je iz ruku vaterpolistima Crne Gore, pa će naš nacionalni tim do cilja morati kroz dodatna 32 minuta.

A, rival „ajkula“ u plej-ofu biće Njemačka – sjutra (ponedjeljak) od 20.15 na bazenu na Savi u Zagrebu.

Za nas Evropsko prvenstvo počinje sada – utakmicama u kojima nemate pravo na kiks„, poručio je selektor Crne Gore Vladimir Gojković.

U mislima je još duel u Gružu“ – Crna Gora je herojskom igrom sa igračem manje tokom posljednja dva minuta, nakon poništenog gola Đura Radovića na 19 sekudni prije kraja i poslije peteraca savladala evrospkog prvaka, ali za direktan odlazak među osam bila joj potrebna pobjeda tokom 32 minuta.

Sve što je bilo do sada treba da iskoristimo da nas podigne u najboljoj mogućoj mjeri, ali da ostanemo mirne glave i da se pripremimo prije svega za Njemačku i da samo o njoj razmišljamo„, dodao je Gojković.

Ukoliko ne bude iznenađanja protiv Njemačke, „ajkule“ u četvrtfinalu čeka Italija.

Treba da prođemo Njemačku, svakako smatram da smo favoriti„, jasan je Gojković.

Crna Gora ima i jedno loše sjećanje na sjutrašnjeg rivala pošto je 2009. pomalo i senzacionalno kao evropski prvak eliminisana od Njemačke sa Svjetskog prvenstva. Nakon toga više nije bilo problema.

Imaju određene individualne tačke koje treba da zatvorimo, a generalno ukoliko budemo na nivou igre sa posljednja dva meča u grupi trebalo bi da bez većih problema riješimo tu utakmicu u svoju korist„, zaključio je Gojković.

Foto: Foto: MTB-Photo.com

Ajkule će u nastavku biti oslabljenje – Vlado Popadić je zbog „brutalitija“ protiv Hrvatske kažnjen sa dvije utakmice, dok će Njemačku propustiti i centar Vladan Spajić.

Sigurno neće biti lako, ali i sigurno je da imamo kvalitetnu ekipu koja može da nadomjesti njihove izostanke. Favoriti smo, ne bježimo od te uloge, ali moraćemo maksimalno ozbiljno da shvatimo Njemce„, kaće kapiten i golman naše selekcije Petar Tešanović.

Ukoliko sve bude prema planovima, Crna Gora bi konačno mogla da ima i nešto lakši meč na šampinatu.

Nadam se da ćemo uspjeti i da odmorimo glavne igrače s obzirom na to da je bila i velika potrošnja u posljednje dvije utakmice„, zaključio je Tešanović.

EP 2024 – Zagreb

Plej-of

Srijeda

18.30h Francuska – Srbija

20.15h Crna Gora – Njemačka

Četvrtak

17.00h Gruzija – 1D

19.00h Grčka – 2D

Četvrtfinale

Španija – Gruzija/2D

Italija – Crna Gora/Njemačka

Mađarska – Francuska/Srbija

Hrvatska – Grčka/2D

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.