Vladislav Bojović će tražiti da se saslušaju VDT Milorad Marković i GST Vladimir Novović

0

Poslanik Demokratske narodne partije (DNP) Vladislav Bojović uputiće zahtjev Odboru za odbranu i bezbjednost za kontrolno saslušanje Vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića i Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića povodom najnovijih zloupotreba i pokušaja opstrukcije tužilaštva u sudskom postupku poznatom kao takozvani državni udar.

„Do sada neviđen pokušaj predstavnika tužilastva da opstrukcijom zaustave okončanje sudskog postupka, bolje reći pravosudne farse u slučaju montiranog državnog udara, predstavlja i bezbjednosni problem, imajući u vidu da su lideri tadašnje opozicije Milan Knežević i Andrija Mandić lažno optuženi da su ugrozili bezbjednost i rušili ustavni poredak Crne Gore, kao i da je uoči parlamentarnih izbora 2016. godine ova montaža imala za cilj da prozvede nestabilnost, uznemiri javnost i smanji izlaznost na izborima kako bi se preinačila izborna volja građana.

Samim tim i sa stanovišta bezbjednosti važno je da ovaj montirani politički proces konačno bude okončan.“ – saopštili su iz DNP-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.