Vlada će raspisati javni konkurs za v.d. direktora Uprave policije

0

Vlada je u potpunosti posvećena da se na transparentan način bavi temama od javnog interesa, pružajući šansu da kandidati sa najboljim referencama budu na čelu institucija i organa upravljanja, saopšteno je iz Vlade. Oni su saopštili da će raspisati javni pozov za izbor v.d. direktora Uprave policije. Podsjećanja radi, sinoć je na telefonskoj sjednici smijenjen direktor UP Zoran Brđanin.

„U tom kontekstu, kako bi se obezbijedila puna transparentnost pri izboru novog vršioca dužnosti Uprave policije i napravio još jedan mali korak ka uvođenju meritokratije u bezbjednosni sektor, biće raspisan Javni poziv za izbor v.d. direktora Uprave policije“, navodi se u saopštenju.

Kako kažu, na ovaj način žele da dodatno ohrabre službenike, koji ispunjavaju zakonom propisane uslove i smatraju da svojim iskustvom, znanjem i kompetencijama mogu da doprinesu važnim društvenim procesima u oblasti bezbjednosti, da se prijave.

„Zbog toga će se, kao i u slučaju izbora v.d. direktora Poreske uprave, preko Javnog poziva izabrati i prvi čovjek Uprave policije, čime će se potvrditi opredjeljenje Vlade da se kandidati biraju u skladu sa principima meritokratije.  Javni konkurs za direktora Uprave policije u punom mandatu biće raspisan u najkraćem roku, shodno zakonskim obavezama“, zaključeno je u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.